MENI
Zoran Kastratović Grobnik oktobar 2022

„Kastrov” skok za 10 mesta

Finiš sezone na Ušću

Filip Jenic Marselj oktobar 2022 motorspor1t

30. 10. 2022. Comments (0) Views: 904 Autosport

Jenićev skok od 11 mesta za zlatnu sredinu na motorsport igrama

Na drugim motorsport igrama koje su ove godine održane u Francuskoj Srbiju je u disciplini formula 4 predstavljao Filip Jenić koji je u finalnoj trci u konkurenciji 24 vozača završio na 12. mestu, praktično u zlatnoj sredini. Na polufinalnoj trci koja je održana u subotu Jenić je starovao sa šestog mesta, ali je „zahvaljujući“ nesmotrenosti kolege iz Australije,koji je ga je žestoko udario i prosto izbacio sa staze, takmičenje je morao da završi pre vremena, što je rezultiralo da u finalnom okršaju startuje iz poslednjeg reda sa 23. pozicije.

– Posle dobrih kvalifikacija i vrlo povoljne pozicije za kvalifikacionu trku, odnosno 6. mesto, u samoj trci nakon osetnog nedostatka snage motora i velike borbe udaren sam na izlazu iz krivine bez ikakve krivice i time je trka za mene bila završena. Od finala nije moglo mnogo da se očekuje s obzirom na startnu poziciju, ali sam nakon brojnih borbi i preticanja sa 23. pozicije stigao na 12. Na kraju bez obzira na sve dobre stvari učinjene tokom vikenda, jedna borba koja je prerasla u incident odvela je sve u pogrešan pravac iz kojeg sam sa 12. mestom učinio sve sto je bilo u mojoj moći. Ostaje velika žal za tom kvalifikacionom trkom, jer bi se borba u finalu sigurno vodila na drugom kraju grida – rekao je Filip Jenić odmah posle finala.

Odličnom vožnjom Jenić je do kraja trke uspeo da nadoknadi 11 mesta i koliko toliko popravi poziciju. Inače, mlađani Jenić danas slavi rođendan i svakako će mu učestvovanje na svetskoj manifiestaciji kakve su motorsport igre biti lep i svojevrstan poklon.

Filip Jenic Marselj oktobar 2022 motorsport

Filip Jenic Marselj oktobar 2022 motorsport

Prvo mesto pripalo je Italiji, za koju je vozio Antoneli Kimi, drugo Portugaliji za koju je vozio Santo Manuel, a treće Španiji koju je predstavljao Bruno Del Pinjo.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *