MENI
Globare kvalifikacije 22.juna 2019 Danilo Crnjanski 65

Globare spremne za evropske jahače

LiveProduction1MEC

MEC se vraća u Beograd – 4h Moto-Bike Moped...

23. 06. 2019. Comments (0) Views: 711 Motociklizam, Motokros

Globare iznedrile šampione jugoistočne Evrope u MX 65 i MX 85

Trkom u Globarima završen je šampionat jugoistočne Evrope za klase MX 65 i MX 85. Novi šampion klase MX 65 je Ofir Cemah iz Izraela, a najbolji u MX 86 je Luka Kunić iz Hrvatske. Pored pomenutog takmičenja trka na stazi Moto kluba Gajić bodovana je za Balkanski i Otvoreni šampionat Srbije.

Globare Luka Kunić šampion MX 85 jugoistočna Evropa

Globare Luka Kunić šampion MX 85 jugoistočna Evropa


Prvi na startu su ujedno bili i najbrojniji takmičari klase MX, bukvalno puna startna rampa, odnosno 40 takmičara. Najbolji mogući uvod u takmičarski dan je kad na stazi zagrmi iz 40 auspuha, a zemlja se trese od 80 točkova.

Usledila je klasa MX 65 najmlađi učesnici, koji su se vozili kao odrasli. Treća trka u prvom delu pripala je takmičarima klase MX 2, zatim su vozili kroseri u MX 1. MX 85 su bili peta trka, a onda je ponovljena procedura sa drugom trkom svake od pomenutih klasa.

U klasi EMX 65 slavio je Ofir Cemah iz Izraela, u EMX 85 – Luka Kunić iz Hrvatske, dok je u klasi MX Open pobedu odneo Martin Michec iz Češke. U klasi MX1 prvoplasirani je Stefan Neychev iz Bugarske, u MX2 Julian Georgiev iz Bugarske koji je ujedno zauzeo prvo mesto i u MX2 – Junior, u MXB Česko Mark iz Srbije, u MX3 Todorov Martin iz Bugarske, dok je u MXS pobedu odneo Tomov Zahari iz Bugarske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *