MENI

Treću trku ugostiće Kula – Moto-Bike Moped Endurance Cup

Globare kvalifikacije 22.juna 2019 Danilo Crnjanski 65

Globare spremne za evropske jahače

MX 65 Globare

21. 06. 2019. Comments (0) Views: 3125 Motociklizam, Motokros

Evropski moto kroseri dolazi u Globare

Moto klub Gajić na stazi Globare nadomak Kruševca ugostiće vrhunske moto kros vozače, ne samo iz Istočne Evrope, kako je bilo sezonama unazad, već će ljubitelji ove discipline moći da uživaju u bravurama vozača iz Italije, Češke, Austrije, Mađarske, Španije, Azerbejdžana, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Makedonije, Grčke, Izraela, Kazahstana, Moldavije, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Turske i naravno Srbije. Tokom dva dana majstori volana na dva točka boriće se za bodove u okviru Balkanskog šampionata, Otvorenog prvenstva Srbije, ali i za finalno takmičenje šampionata Evrope u klasama MX 65 i MX 85.

Zbog velikog broja takmičara organizator se nalazi na slatkim mukama, kako sve da spakuje u dva dana i pored činjenice da sunce u junu zalazi dosta kasno. Zbog navedene činjenice MS Srbije i MK Gajić pozivaju domaće takmičare da još u petak odrade tehnički i verifikaciju, kako bi na taj način omogućili gostima da isto to odrade u subotu prepodne.

OPEN MX 1

OPEN MX 1

Subota će biti i takmičarski dan i to posle slobodnih treninga i kvašenja staze. Za poznavaoce prilika slobodni i kvalifikacioni treninzi i te kako su dobra prilika da se vidi ko pledira na najviši stepenik pobedničkog postolja. U 15.45 časova po satnici takmičenja na scenu stupa prekaljena ekipa, tačnije vozači klasa MX, odnosno MX 1, koji će ujedno zatvoriti subotnji takmičarski program prvom trkom.

Svečano otvaranje takmičenja u nedelju 23. juna zakazano je za 10.30 časova, posle čega sledi start prve od devet zakazanih trka po klasama. Više od sedam sati u kontinuitetu grmeće od moćnih mašina, a u zavisnosti od vremena, ili će biti neizostavne prašine, odnosno blata u slučaju kiše. Sve u svemu praznik moto krosa u najavi. Svečana dodela nagrada biće upriličena u 17.15 časova.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *