MENI

Andrej Petrović sa začelja do pehara

Jesolo mart 2019

Neca Jovanović vredno trenira u Italiji

Neca Jovanovic sa novim motorom 1

12. 02. 2019. Comments (0) Views: 865 Karting

Neca Jovanović prelazi u rotaks mini maks 125

Nemanja Neca Jovanović aktuelni karting šampion Srbije u klasi Mini 60 zimski raspust provodi radno i uveliko se priprema za predstojeću sezonu. Minulog vikenda na stazi Brucku u Austriji mlađani šampion imao je priliku da na staroj šasiji proba novi motor i donese odluku da će ove godine voziti klasu rotaks mini maks 125.

– Bili smo da probamo novi motor i mogu reći da ide kao raketa. Verujem da je malo zbog pauze preko zime, odnosno da sam se uželeo vožnje, ali i bez preterivanja nije mi više zabavno da vozim „male“ motore. Shodno tome siguran sam da ću ove godine nastupati u klasi rotaks mini maks 125. Praktično, malo pre starta sezone napuniću 10 godina, tako da će i taj uslov biti ispunjen. Staza Bruck u Austriji bila je mesto gde sam probao novi motor i još jednom, jedva čekam da počne sezona – jasan je Neca Jovanović.

Neca Jovanovic sa novim motorom

Neca Jovanovic sa novim motorom

Kako stvari stoje motor je rešen, ali ostaje da se vidi na kojoj će šasiji biti montiran. Istini za volju i stara je dobro poslužila i što je najvažnije ima homologaciju, ali za novi agregat red je da se upari sa novim ramom. Mada i šampionat je bitan, a za napredak potrebna je konkurencija, a kako stvari stoje Jovanoviću će najbolje biti da krene stopama neznatno starijeg kolege Filipa Jenića i tako unapredi tehniku, znanje i veštinu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *