MENI

S’ Bugarima u bolje sutra

Kako Čiča javlja!

18. 05. 2018. Comments (0) Views: 1676 Autosport, Brdske trke

Stara planina za uvertiru sezone

U vikendu 19- 20. maja trkom „Stara planina 2018“ startuje Otvoreno prvenstvo , Nacionalni šampionat i Kup Srbije u automobilizmu na brdskim stazama. Organizator premijernog takmičenja, na potpuno novoj stazi na Staroj planini, je beogradski klub „G. A. G. A. Avala rejsing tim“.

Staza na kojoj se vozi je potpuno nova, dužine 2,170 metara, s visinskom razlikom starta i cilja od 124 metra i prosečnim usponom od respektabilnih 5, 71 posto. Staza se nalazi na deonici Kalna – Jabučko ravnište, sa startom kod Ski lifta ispod Babinog zuba na Staroj planini.

Program počinje već u petak, 18. maja, i to u Knjaževcu, gde će na prostoru ispred stadiona FK Knjaževac biti verifikacija i tehnički pregled vozila, u periodu od 16:00 do 19:00 časova. Za sve timove koji dođu u petak (vozač i dva člana tima), organizator je obezbedio besplatno prenoćište s doručkom. Oni koji se ne pojave u petak, imaće priliku da „papirologiju“ završe narednog dana, u sobotu 19. maja, u periodu od 07:30 do 09:00 časova, na istoj lokaciji.

Skica staze Stara planina

Nakon objavljivanja liste prijavljenih i startne liste za trening, organizovana kolona će se zaputiti kroz redovan saobraćaj do servisnog parkišta kod ski lifta na Babinom zubu. Pošto se radi o novoj stazi, organizator je za 12:30 časova predvideo slobodan trening za upoznavanja staze, a prvi od dva zvanična treninga počinje u 14:00 časova.

Nedelja je dan rezervisan za trku, koja će se sastojati iz tri vožnje. Start prve vožnje predviđen je u 11:30 časova, druge u 13:00 i poslednje u 14:30 časova. Proglašenje pobednika biće održano u hotelu
Stara planina s početkom u 18:00 časova.
U saradnji s Opštinom Knjaževac, Sportskim savezon Knjaževca i kompleksom Stara planina, organizator je učinio sve da ova trka bude zaista pravi mali spektakl za ovaj deo Srbije, a nadamo se i brojnu publiku.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *