MENI

Fantastična četvorka u pohodu na Evropu

Miloš Sovilj autoslalom AMSU Fanatik 3

Dupli autoslalom na Ušću

25. 08. 2023. Comments (0) Views: 812 Autosport, Kružne trke

Tri divizije na Ušću

Prvog vikenda septembra Sportski auto karting savez Srbije i AMS Srbije u prestonom gradu na uličnoj stazi Ušće organizuje dupli takmičarski program „Nagrada Beograda – Ušće 2023“ koji će biti bodovan za nacionalni šampiont i Otvoreno prvenstvo Srbije, nacionalno i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske. Po ugledu na evropske kružne trke domaći ljubitelji, ali i svi gosti moći će da vide „samo“ tri divizije kako u subotu, tako i u nedelju. Drugim rečima, brzo, atraktivno i efikasano, kako i dolikuje pomenutuj disciplini. Prvu diviziju sačinjavaće mali N i Hibrid, drugu sve klase do 1600 i treću preko 1600 kubika.

U isto vreme na drugoj lokaciji, tačanije pored Palate Srbija predstavnici autoslalom discipline imaće takođe duplo nadmetanje kruz čunjeve protiv štoperice. Jednom rečju praznik auto sporta tokom vikenda u prestonom gradu.

Popularno Ušće kroz decenije uvek je plenilo pažnjom, kada je u pitanju publika i stvar je prestiža među takmičarima. No, kada je u pitanju organizacija, onda valja muški zapeti, jer posla ima u izobilju. Kao i mnogo puta ranije i za ovu priliku nesebičnu i ogromnu pomoću SAKSS-u tokom priprema daće Ministartvo sporta Srbije, Sportski savez Srbije, Grada Beograd na čelu sa gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem, šefom kabineta gradonačelnika Nenadom Milanovićem, sekretarom za sport Nikolom Penićem, neizbežni Beokom servis i Darko Glavaš i sve prateće komunalne službe.

Čim đaci u petak 1. septembra sednu u školske klupe, odmah sutradan praznik auto sporta na Novobeogradskoj strani Ušća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *