MENI

Lalušić i pored temperature odličan na kvalifikacijama u Francuskoj

Borković zauzeo 3. poziciju na drugoj trci u Bahreinu

3. 04. 2016. Comments (0) Views: 1428 Autosport, Kružne trke

BORKOVIĆ U DRUGOJ TRCI OSVOJIO NOVIH 12 BODOVA

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 4. mesto fantastičnom vožnjom u uzbudljivoj drugoj trci prvog trkačkog TCR vikenda u Bahreinu i osvojio novih 12 bodova. Srpski as posle jučerašnjih kvalifikacija i prve trke sada ukupno ima 24 boda, a u generalnom plasmanu je zauzeo 4. mesto odmah iza Aku Pelinena koji ima samo bod više.

Trka 2-1

Borković je u drugoj trci startovao sa 9. pozicije, ali već na prvoj krivini udario ga je Mihael Gracev, posle čega je naš as završio na 11. poziciji. Međutim, odmah posle toga kreće silovito napredovanje najboljeg srpskog automobiliste koji je imao najbrži prvi sektor od svih vozača na stazi. Dušan je ubrzo izbio na 8. poziciju sa koje je u 7. krugu obišao Davita Kadžaju, a posle odustajanja Vernea koji je punih sedam krugova vukao branik po stazi, Borković je izbio na 6. poziciju. Iako se pojavila bojazan da bi prijavljen problem sa kočnicama u devetom krugu mogao da napravi problem Pančevcu da ostvari još bolji rezultat, na stazi se desila drama klupskih kolega West Coast Racing tima, Morbidelija i Glisona, koja je išla na ruku našem asu. Naime, Morbideli je izgurao Glisona sa staze, čime je Dušan izbio na 5. poziciju, a ubrzo je obišao i samog Morbidelija kojem je pukla guma i zauzeo 4. mesto na kojem je i završio trku.

„Iako sam posle jučerašnje trke bio dosta neraspoložen zbog problema na startu, ipak kada sumiram bio je ovo jedan fantastičan vikend i nagoveštaj jedne izuzetno uzbudljive sezone. Jako mi je važno da sam uzeo bodove i u kvalifikacijama i na obe trke. Ostaje žal za još boljim plasmanom u prvoj trci, ali sada mi predstoji još dosta rada i priprema sa svojim timom kako bih sledeći vikend u Portugalu sačekao još spremniji. Ja se nadam da su moji fanovi zadovoljni i ovom prilikom ih pozdravljam i zahvaljujem na velikoj podršci, kao i mojim sponzorima“-sumirao je Borković utiske posle prvog trkačkog vikenda u Bahreinu.

Aktuelni evropski šampion na kružnim stazama 23. I 24. aprila vozi drugi trkački vikend u Portugalu na stazi u Estorilu.

FOTO: PR TEAM

Komentari su zatvoreni.