MENI

Bajić na kroserici trenira za brzinski

Horgoš krajem marta otvara moto kros sezonu

19. 02. 2014. Comments (0) Views: 2415 Brzinski, Motociklizam

Arsić i Katrašnikova briljirali u Dohi

Minulog vikenda na stazi Lusil u Dohi održana je trka brzinskog motociklizma za Otvoreno prvenstvo Azije, na kojoj su učestvovali Manca Katrašnik i Igor Arsić sa licencama Moto saveza Srbije. Odličnim nastupima počev od treninga preko trke, mlade nade sa Balkana oduševili su kako publiku tako i sportske radnike u Kataru.
Zahvaljujući ličnim vezama Dragana Stankovića prvog čoveka MSS i Nasera Kalfe predsednika auto moto federacije Katara i potpredsednika FIM(Internacionalne moto federacije) Katrašnikova i Arsić su dobili poziv i mogućnost da nastupaju.

Stanaka, Manca i Arsic

– Ovo nije prvi put da nas gostujemo u Kataru na moto trkama, gde slobodno mogu reći naši takmičari nisu imali nikakvih troškova vezanih za avio karte, hotel, hranu, motor, prateću ekipu, gorivo gume, jednom rečju sve je obezbeđeno. Tina i Igor su jedino poneli kacige, kombinezone, čizme i takmičarske licence. I pored pehova koji su ga pratili Arsić je bio na visini zadataka, a Katrašnikova je pobrala sve simpatije i pride osvojila treće mesto u klasi do 600 kubika – rekao je Dragan Stanković.

Više od 30 takmičara vozilo je diviziju koju su sačinjavali učesnici na motorima do 1000 i 600 kubika. Sve motore je obezbedio organizator, tako da su svi učesnici imali iste uslove.

– Na prvom treningu u prvom krugu pukao mi je motor tako da nisam ni vozio, a za drugi sam dobio novi motor i isti sam iskoristio da upoznam stazu. Na trećem treningu „napravio” sam drugo vreme da bih na vorm apu popravio vreme za jednu i po sekundu. Vozili smo u diviziji, tako da sam startovao sa 12 pozicije od 32 takmičara. Od starta sam krenuo odlično i u klasi 600 sam bio vodeći 10 krugova, a zatim sam imao kontakt sa vozačima iz klase 1000 i pao na četvrto mesto, da bih se u sledeća dva kruga vratio na drugu poziciju. U borbi sa vodećim u zadnjem krugu gubim kontrolu padam i nažalost ne završavam trku. Svakako sam zadovoljan čak i prezadovoljan jer sam prvi put na toj stazi i da uzmemo u obzir da nisam vozio sve treninge postigao sam vrhunski rezultat – rekao je Arsić.

Komentari su zatvoreni.