MENI

Vreme je za slavlje i planove

ZEZANJE U NAJAVI ZA VIKEND Milovan Vesnić

Balkanska trka šampiona u zagrebačkoj Areni

4. 11. 2012. Comments (0) Views: 1034 Autosport, Brdske trke

Pehar u rukama Dušana Borkovića

Dušanu Borkoviću, pobedniku Šampionata Evrope na brdskim stazama u 2012. godini predstavnici Međunarodne automobilske federacije (FIA) uručili su šampionski pehar na svečanosti koja je održana u Olomucu (Češka). Srbija je tako i zvanično po prvi put dobila šampiona Evrope u automobilizmu.

VOZIMO DALJE KA VRHU SVETA Dušan Borković

VOZIMO DALJE KA VRHU SVETA
Dušan Borković

Najbrži Srbin, član NISOTEC rejsing tima, tokom sezone je zabeležio osam pobeda u šampionatu i sa čak 55 bodova prednosti osvojio prvo mesto u kategoriji I ispred Austrijanca Švajgera. U kategoriji II najbrži u sezoni je bio Italijan Simone Fađoli.

– Veoma sam srećan i ponosan što je Srbija po prvi put dobila šampiona Evrope u automobilizmu. Kada sam pre 19 godina počeo da se takmičim zacrtao sam cilj da jednog dana postanem šampion Evrope. Uz veliku pomoć države Srbije, Grada Pančeva i sponzora NIS-a uspeli smo da stignemo do „vrha“ Evrope. Hvala svima koji su verovali u mene i svim navijačima. Srbija je postala najbolja i u automobilizmu.– prvi su utisci novog prvaka Evrope u automobilizmu Dušana Borkovića po uručenju šampionskog pehara.

Predstavnici FIA su na gala svečanosti odali veliko priznanje srpskom asu i izrazili nadu da će i u narednim godima dvadesetosmogodišnji Pančevac nastaviti sa međunarodnim uspesima u takmičenjima koje bude vozio.

– Još uvek nismo odlučili u kom takmičenju ću voziti sledeće sezone. U narednim danima nakon konsultacija sa članovima tima i sponzorima doneću odluku. Ono što je sigurno je da mi je novi cilj da Srbija dobije i najboljeg automobilistu na svetu. U dolazećim sezonama učiniću sve da i taj cilj ostvarim, voziću neki od svetskih šampionata. Još jednom hvala svima na podršci i – izjavio je Borković u Češkoj

Dušan Borković će šampionski pehar u Srbiju doneti u ponedeljak, 05. novembra.

Tagovi: , , , ,

Komentari su zatvoreni.