MENI

HONDA SE VRAĆA U FORMULU 1

Bube služe da se druže 2013.

17. 05. 2013. Comments (0) Views: 1381 Industrija, Mercedes-Benz

Najbolji automobil na svetu

Nova S-Klasa pomera tehnološke granice na mnogim nivoima pomoću tri tehnološka prijoriteta „Intelligent Drive“, „Efficient Technology“ and „Essence of Luxury“. S-Klasa nije predvodnik na polju tehnologije samo za Mercedes-Benz, već i za celokupnu automobilsku industriju.

Svetska premijera Mercedes-Benz S klaseKao i sa svakom predhodnom generacijom, kupci očekuju da nova S-Klasa postavlja  nove standarde kako bi opravdala svoj naziv „najbolji automobil na svetu“. Dr Dieter Zetsche, predsednik Upravnog odbora Daimler AG i šef Mercedes-Benz Cars:

„Umesto da smo radili samo na sigurnosti i estetici, snazi i efikasnosti, udobnosti i dinamičnosti, naš cilj u izradi ovog modela bio je sa naš slogan „The best or nothing“ u svakom pogledu.“

Savršenstvo do poslednjeg detalja je „Essence of Luxury“. Težnja za savrsenstvom posebno je uočljiva u unutrašnjosti: da li je u pitanju, sedište ili klima uredjaj, kontrole ili dizajn, infotainment ili komfor i bezbednost na zadnjoj klupi – nove ideje, njihova realizacija i najviši kvalitet predstavlju visoke standarde koje su inženjeri postavili za najbolji model Mercedes-Benz-a – i za sebe.

Isto važi i za bezbednost. Počelo je sa PRE-SAFE sistemom pre deset godina i nastavilo se sa DISTRONIC PLUS sistemom, i sada je rezultatiralo novom dimenzijom u autobobilkoj industriji: komfor i bezbednost spojeni su u jedno. Kod Mercedes-Benz-a skup ovih sisema se naziva „Intelligent Drive“. Čitav niz novih sistema čini novu S-Klasu još udobnijom i bezbednijom.

S-Klasa je toliko efikasan da gotovo zvuči utopijski: u roku od deset godina Mercedes-Benz, realizacijom „Efficient Technology“, gotovo je prepolovio potrošnju goriva u kategoriji snage od 150 kW na 4,4 litara na 100 kilometara. Na primer, koeficijent otpora vazduha kod nove S-Klase od 0.24 prevazilazi prethodni model i postavlja nove standarde u segmentu. Kod modela S 300 BlueTEC HIBRID koeficijent otpora vazduha je jos nizi sa 0,23 zahvaljujući dodatnim aerodinamičkim merama optimizacije. Pored toga, novi model je prvi automobil na svetu koji u potpunostii zamenio sijalice sa LED diodama, postavaljajuci nove standarde.

Svetska premijera Mercedes-Benz S klase

Ozren Djurasevic
Public Relations
e-mail:  internship.djurasevic@daimler.com
Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora d.o.o.

Komentari su zatvoreni.