MENI

Borkoviću rekord Šternberka

Glava Zete za start sezone na brdu

5. 06. 2012. Comments (0) Views: 1614 Autosport, Kružne trke

Vesnić rutinski do prve pobede

Sezona 2012 za Vesnić Sport Auto počela je kako se i očekivalo, pobedom na prvoj trci regionalnog FIA KUP-a Bezbednost na putevima koja je vožena na stazi Zalužani kraj Banja Luke. Bio je to prvi korak ka uspešnoj odbrani šampionskog trona iz prošle sezone. Vesnić je svoju dominaciju najavio već na subotnjim treninzima a na trci koja je vožena u nedelju vodio je od starta do cilja i uknjižio prve vredne bodove.

LAGANO ZAGREVANJE ZA GROBNIK Mikica Vesnić (Foto: P. Janković)

LAGANO ZAGREVANJE ZA GROBNIK
Mikica Vesnić (Foto: P. Janković)

Konkurencija je u Banja Luci zakazala, a kao protivnici na stazi Vesniću su na megdan izašli jedino Zoran Kastratović i legenda Pavle Komnenović. Komnenović je po prvi put startovao u novom automobilu i nakon problema na treningu uspešno trku priveo kraju kao treći u generalnom plasmanu. Sa druge strane Kastratović je za ovu godinu dodatno pripremio svoj prototip Reno klia.

– Kao što sam i očekivao Zoran Kastratović će i ove sezone biti moj najveći rival u borbi za tron. Vidi se da je predano radio na unapređenju svog automobila ali ni mi preko zime nismo spavali i spremniji smo nego ikada. Trka u Banjaluci je i pored malog broja takmičara u mojoj klasi bila uzbudljiva. Kastratović je tokom cele trke bio odmah iza mene a veliki problem su predstavljali zaostali takmičari, pa je svaka greška mogla skupo da košta. Mi se kao tim već okrećemo narednoj trci koja se 23 i 24. juna vozi u Hrvatskoj. Prema najavama staza Grobnik će ugostiti desetak vrhunskih ST bolida. Konkurencija „preti“ i najavljuje dolazak, a ja se nadam da neće sve ostati na praznim obećanjima. Na kraju bih želeo da se zahvalim pre svega brojnoj publici koja mene i moj tim bodri i podržava na svim nastupima i naravno sponzorima, pre svih Nestro grupi bez kojih ne bi bilo moguće nastupati sa vrhunskim automobilom kakva je Opel Vectra STW.“ – poručuje Vesnić.

U zemljama regiona trenutno u garažama stoji ili se priprema čak 15 STW automobila. Koliko će izaći na megdan Vesniću, ostaje da vidimo za manje od tri nedelje.

P. Janković

Komentari su zatvoreni.