MENI

Nova elektronika za Španiju

Borkovic potvrdio primat

12. 05. 2012. Comments (0) Views: 1287 Autosport, Brdske trke

Borković nadmoćan u Španiji posle prvog dana

Prvog takmičarskog dana trećeg vikenda šampionata Evrope na brdskim stazama koji se održava u Španiji, Dušan Borković član Nisotek rejsing tima iz Srbije nije imao milosti za konkurenciju, kako u klasi, tako i sa jačim kandidatima. Prema Pravilniku takmičenja ukupno se voze tri vožnje tokom dva dana, od toga dva treninga i dve trke predviđeni su za subotu, a jedan trening i treća trka ostavljeni su za nedelju.

VEŠTAČE ŠIKANE ZA USPORAVANJE Dušan Borković

BRŽI I OD DOMAĆIH KANDIDATA
Dušan Borković

Posle prvog dana gledajući zvanične rezultate, odnosno ostvarena vremena i laik bi mogao da zaključi da je naš predstavnik na stazi ukupne dužine 5.30 kilometara stvarno bio nadmoćan. Ilustracije radi na prvom zvaničnom treningu Borković je vozio 3:25.356 što je u tom trenutku bilo osmo vreme u gneralnom plasmanu, a devet pozicja ispod nalazio se prvi kandidat iz njegove klase i to domaći takmičar, sa nekih 12 sekundi zaostatka.

Na prvoj trci vreme ide „dole“ još šest sekudni, što je rezultiralo da Borković drugi trening presedi u boksu, nemajući nameru da troši automobil i pnumatike. Domaći takmičar Fernandez isto u micubiši lanseru 9 evolucije, pravi pomak za jednu pozicju u odnosu na trening i Borkovića i smanjuje vremsnku razliku za jednu sekundu.

U drugom pentranju od cilja do vrha dugajlija iz Pančeva ide na 3:13.260 i u potpunosti oprvadava ulogu favorita u grupi N + 3000 gde je konkurencija u svakom slučaju vrlo respektabilna. Do kraja trećeg takmičarskog vikenda preostaje još jedna trka, koju će Borković u zavisnosti od matematike, voziti ili propustiti, jer zbirno sa prve dve trke ubedljivo vodi u klasi.

Komentari su zatvoreni.