MENI

Sagmajster jedva čeka da Dakar počne

Vugrinec tripli šampion

21. 12. 2013. Comments (0) Views: 830 Motociklizam, Motokros

Tuce moto kros trka 2014 na Balkanu

Glavni grad Bugarske, Sofija pretposlednjeg vikend decembra bila je u znaku proglašenje najboljih u moto sportu Istočnoevropskog šampionata. Pre svečanog čina upriličen je sastanak na kojem su ustanovljeni kalendari takmičenja po disciplinama za 2014. godinu. Moto kros krasi 12 vikenda, puta dve trke i eto radosti za publiku i ogromnog napora za timove i takmičare prilikom osvajanja ili odbrane šampionskih titula.

Sevlievo2

Brzinske discipline zbirno imaju jednu trku više. Moto klasik ima tri termina, jedan u Srbiji i dva u Rumuniji, sva četiri super moto takmičenja održavaju se u Bugarskoj, a na brzinski motociklizam „otpada” šest vikenda, od toga po dva u Srbiji i Grčkoj, i tri preostala u Bugarskoj.

Start moto kros sezone nekadašnjeg šampionata Balkana zakazan je za pretposlednju nedelju marta u Grčkoj. Dve nedelje kasnije na redu je stazi u Đevđelija na levoj obali Vardara u Makedoniji, a već sledećeg vikenda svi se sele u Tursku. Slede bezmalo dva meseca pauze, da bi 8. juna u Rumuniji šampionat ušao u fazu razrade. Četiri vikenda vezano trka za trkom, a organizacija „finalne” prvog dela zakazana je za 29. jun na staze Globare kod Kruševca. Jul i gotovo čitav avgust ostavljeni su za odmor.

Sevlievo1

Trkom u Samokovu nastavlja se prvenstvo, a dve nedelje kasnije 14. septembra kroseri se sele na Trojan takođe u Bugarskoj, da bi već sledećeg vikenda svi bili u Prilepu. Pretposlednja trka vozi se polovinom oktobra u Moldaviji, a finalna 2. novembra u Turskoj.

Komentari su zatvoreni.