MENI

U Pleven po titule

Vugrinec i Stojanović dominirali u Plevenu

19. 10. 2013. Comments (0) Views: 280 Brzinski, Motociklizam

Burazer bratski za MSS

Ekipa mala ali odabrana otputovala je na finalno takmičenje Istočnoevrospkog šampionata u brzinskom motociklizmu koje se održava na nekadašnjoj pisti vojnog aerodroma Pleven u Bugarskoj. Posle više od jedne decenije reprezentacija Moto saveza Srbije na korak je do osvajanja titule šampiona u konkurenciji država učesnica.

Burazer

Pored mnogih „mobilisanih“ jahača metalnih ata, koji su krenuli u Bugarsku da daju doprinos u borbi za titulu, nalazi se i Branislav Jovanović Burazer, kojem je ove sezone MSS oduzeo stečen bodove za nacionalni šampionat u klasi 1000 moto hepening, na osnovu žalbe jednog od takmičara.

– I pored pomenute činjenice da su mi izbrisani svi plasmani za nacionalni šampionat, nisam imao srce da ne krenem i bratski pomognem svojim kolegama u borbi za titulu šampiona na finalnoj trci u Bugarskoj. Pleven mnogi takmičari iz Srbije ne vole jer uslovi na stazi nisu promenjeni unazad deset godina, ali šta da se radi. U klasi 1000 moto hepening Dejan Radulović ima drugo vreme na treningu, a ja sam dve pozicije iza njega. Praktično startujem iz drugog reda i verujem da ću uz malo sreće i makimalnog napora koji sam spreman da uložim, završiti trku na poziciji koja donosi što više bodova, drugim rečima, ciljam na pobedničko postolje, bilo koji od tri stepenika – rekao je Branislav Jovanović u telefonskom razgovoru odmah posle kvalifikacija.

Martin Vugrinec ima prvo vreme u klasi SP junior, a istim rezultatom može se pohvaliti i Nenad Stojanović Cvrle koji brani titulu šampiona u klasi 600 super sport.
Start prve trke zakazan je za 12 časova.

Komentari su zatvoreni.