MENI
Andrija Kostić Mizano f4 startni grid maj 2024

Izazovna prva trka za Andriju Kostića u Mizanu

Andrija Kostić Mizano F4 maj 2024

Andrija Kostić bez sreće na trkama u Mizanu

Borkovic Maroko Podijum TCR maj 2024

4. 05. 2024. Comments (0) Views: 257 Autosport, Kružne trke

Borković obradovao Srbiju za Vaskršnji vikend

Dušan Borković srpski automobilista, ponosno je doneo svetski podijum Srbiji na FIA TCR svetskom prvenstvu u Marakešu. U drugoj trci, Dušan je krenuo sa treće pozicije i pametnom i izuzetno brzom vožnjom uspeo je da održi poziciju i popne se na svetsko postolje.

– Presrećan sam! Sjajan je osećaj naći se opet na FIA svetskom postolju, a posebno na Vaskršnji pravoslavni vikend. Čini mi se da me za Vaskrs prati sreća jer sam i pre par godina godina doneo pobedu svojoj zemlji u Bahreinu takođe na svetskom takmičenju. Veliko hvala mom GOAT Rejsing timu i Hondi na neumornom radu, mojim partnerima, porodici i najboljim navijačima na svetu – uspeli smo – izjavio je naš as.

Ovo je Dušanov drugi FIA svetski podijum, čineći ga prvim Srbinom da ovo postigne. Ovog vikenda, Dušan se istakao kao najbrža fabrička Honda od tri fabričke Honde koje su se takmičile. Na kvalifikacijama, Dušan je postigao impresivan rezultat izjednačivši vreme sa visokopozicioniranim šampionom iz Argentine, koji se smatra jednim od najboljih trkača sveta. Dušanova sposobnost da se takmiči na ovom nivou potvrđuje njegovu izuzetnu vozačku veštinu, a sada već i mentalnu snagu i iskustvo koje je razvio u svojoj bogatoj karijeri.

U prvoj trci, Borković je imao izvanredan start i pokazao je da je izuzetno brz i da poseduje svetski kalibar. Međutim, nakon što ga je domaći automobilista Sami Taofik udario, došlo je do oštećenja zadnjeg dela Dušanovog automobila. Oštećenje je bilo dovoljno veliko da onemogući bezbedan završetak prve trke na izuzetno opasnoj, uskoj uličnoj stazi u Marakešu (Afrika). Timska odluka je bila da Borković sačuva automobil za drugu trku gde je Borković briljirao.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *