MENI

Volja i želja nisu dovoljne

Pantovićima „Trofej Beograda 2023“

28. 11. 2023. Comments (0) Views: 542 Autosport, Reli

Makadam za uživanje i druženje

Duže od jedne decenije krajem novembra komšije u Hrvatskoj organizuju reli na makadamskoj podlozi, koji je prvih nekoliko sezona „služio“ da se učesnici druže i uživaju, da bi u međuvremenu prevazišao regionalne okvire i postao respektabilno evropsko nadmetanje. Na ovogodišnjem 13. Santa Domenika reliju u konkurenciji 119 posada, tačno 10 ekipa branilo je boje Srbije, više nego uspešno imajući u vidu da su pomenuti došli iz redova auto kros i drift discipline.

Zoran Milosavljević i Branilsav Mandić

Zoran Milosavljević i Branilsav Mandić

– Čuvenu maksimu „važno je učestvovati…“ malo ćemo u ovom slučaju modifikovati i reći da nam je prevashodno važno i bitno bilo da se i ove godine pojavimo na vrlo prestižnom takmičenju u našem komšliku, i pre svega dobro provedemo, družimo i damo maksimum na brzinskim ispitima. Naravno, svako u okviru svojih granica i mogućnosti, jer uspeh je sam po sebi učestvovati na ovakvom reliju u konkurenciji bezmalo 120 posada iz Evrope u ozbiljnim takmičarskim spravama. Naša „mala“ ali odbrana družina koji su sačinjavali predstavnci iz auto kros i drift discipline nije ostala nezapažena, zahavljujući bravurama na brzinskim ispitima. Rezultati su takvi kakvi jesu, jer bolje se nije moglo, ali ono što je najvažnije da smo se svi vratili zdravi, čitavi veseli, neki će malo raditi da osposobe aitomobile, ali i to je sastavni deo auto sporta – rekao je Miša Maletić prvi čovek Sirmien rejsing tima iz Rume.

Slobodan Radosavljević – Predrag Milić

Slobodan Radosavljević – Predrag Milić

Kada je u pitanju generalni plasman najbolje plasirana domaća posada Luka Popović – Miodrag Jevtić zauzela je 59. mesto. Tik iza njih do cilja su stigli Vid Zubić – Darko Milojević, a 67. poziciju zauzeli su Slobodan Radosavljević – Predrag Milić. Otac i ćerka Staniša i Aleksa Lazarac domogli su se 77. mesta, a supružnici Maletić, Miša i Gorana su završili na 87. mestu. Preostalih pet posada iz Srbije nije stiglo do cilja zbog tehničkih problema.

  • 13. Santa Domenika 2
  • 13. Santa Domenika3
  • 13. Santa Domenika4
  • 13. Santa Domenika5
  • 13. Santa Domenika6

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *