MENI
Motorkana II oktobar 2023

Živanoviću druga motorkana

Volja i želja nisu dovoljne

Bal šampiona Lovćen 2023a

4. 11. 2023. Comments (0) Views: 578 Autosport, Brdske trke

„Bal šampiona“ na Lovćenu

Mnogo je brdskih staza širom nekadašnje države SFR Jugoslavije bilo u kalendaru takmičenja majstora volana na četiri točka, ali je Lovćen uvek imao prestižan status. Kako nekada, tako i godinama kasnije. Da bi mlađi čuli, a vremešni se podsetili nekadašnjih lepih vremena Mićo Kapisoda je na Ivanovima koritima organizovao „Bal šampiona“ na koji se odazvao veliki broj zvanica od Vardara pa do Triglava.

– Mićo Kapsioda je najzaslužniji što smo se posle dugog niza godina okupili pre svega da se družimo, a i da evociramo uspomene na nekadašnja lagodna i divna vremena, kada smo vikende provodili na stazama kao takmičari, a između istih vredno radili. Čuveni Lovćen svakako je bio u centru pažnje, sa osvrtom na „stari“ i „novi“, tačnije na osnovu ukupne dužine staze. Pričalo se o timovima, takmičarskim spravama i malim tajnama pripremanja istih. Zatim o izboru taktike i reperima na bitnim tačkama za kočenje i tome slično, dok nismo došli do teme, ko je koliko puta pobedio na Lovćenu, jer to svakako nije mala stvar. Posle svega odlučili smo da konsultujemo godišnjake u kojima sve lepo piše, a mi smo nastavili da se veselimo i pričamo o predstojećim vremenima, kako bi unapredili sport brzina na četiri točka – rekao je Čedomir Brkić voditelj celovečerenjeg programa.

Uvidom u arhivu ustanovljeno je da Željko Bato Banićević ima više od 10 pobeda, Vitomir Susi Cvetić je 7 puta podigao pehar za prvo mesto, Milun Vesnić 6 puta, a Čedomir Brkić je 5 puta slavio na Lovćenu, a najvažnije slavlje bilo je tokom prigodnog druženja na manifestaciji „Bal šampiona“.

Sledeća prilika da se okupe stari i novi šampioni je drugi vikend marta kada će u Dubrovniku Nikša Stahor organizovati proglašenje za Centralnoevropsku zonu na brdskim stazama.

Foto: Vesko Šora Mitrović

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *