MENI

Tri divizije na Ušću

Aleksa Radojković I mesto u diviziji Ušće subota septembar 2023

Aleksa Radojković najbrži prvog dana

Miloš Sovilj autoslalom AMSU Fanatik 3

1. 09. 2023. Comments (0) Views: 674 Autosport

Dupli autoslalom na Ušću

Sportski auto karting savez Srbije i AMS Srbije prvog vikenda septembra na novobeogradskoj strani Ušća, organizuje dupli autoslalom koji će biti bodovan za nacionalni šampiont i Otvoreno prvenstvo Srbije, nacionalno i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske.

Prethodno takmičenje u autoslalom disciplini organizovano je praktično pre mesec dan u Deliblatkoj peščari, tako da takmičari nisu mnogo izgubili od forme, apride su se uželeli nadmetanja. Prošlog vikenda četiri predstavnika dva kluba sa licencama SAKSS-a uzela su učešće na takmičenju u Slovačkoj. Evropski autoslalom održan je na Slovakijaringu, a boje Srbije branili su Ivan Andjelković i Nikola Isakov u Hondi Ep3 Taype R kao dupli vozači članovi AMSU Fanatik iz Pančeva, odnosno Petar Studen i Nikola Vetić iz ASU Drajver u Fiatu Cinqvecento. Bogatiji za nova iskustva koja su nemerljiva i prepuni utisaka, dolaze na Ušće kako bi pre svega ista podelil sa kolegama, kako bi domaća takmičenja unapredili i ujedno se što bolje pripremili za narednu sezonu, kako bi otišli u što većem broju i borili za bodove u plasmanu nacija.

Dužina staze iznosi 1522 metra, a sadrži 12 kapija, 17 čunjeva i 3 šikane, što će iziskivati ozbiljne pripreme takmičarskih sprava i naravno vozača. Satnica takmičenja za oba dana je identična, treninzi počinju u 11 sati, a start prve od tri vožnje zakazan je za 13.30 časova.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *