MENI
Dušan Borković TCR Pau Frnacuska

Borković pobeđuje kad je najteže

Ivan Anđelković II dan Zaječar

Anđelković slavio drugog dana

Dejan Pejić autoslalom Zaječar maj 2023 a

13. 05. 2023. Comments (0) Views: 869 Autosport

Pejić najbrži prvog dana u Zaječaru

Šampionat Srbije u autoslalom disciplini startovao je duplim programom u organizaciji ASU As iz Zaječara drugog vikenda maja. Posle tri vožnje u zbiru dva najbolja vremena prvo mesto u generalnom plasmanu pripalo je Dejanu Pejiću, ispred Miloša Stevanovića odnosno Aleksandra Tadića.

– Posle tehničkog prijema i verifikacije pravo nastupa u devet raspisanih klasa ostvarilo je više od 40 takmičara, što je pristojan broja za start sezone. Posle dve treninge vožnje, tokom koje su takmičari imali prilku da se upoznaju sa konfiguracijom staze, odnosno da podese automobile, usledile su tri vožnje protiv štoperice od starta do cilja. Prva od dve trke tokom jednog vikendu u organizaciji ASU As iz Zaječara protekla je u savršenom redu, gotovo bez ikakvih prekida usled izletanja ili kvarova na takmičarskom vozilu. Tačka na prvi dan stavljena je svečanom dodelom pehara najbržima po klasama i grupama, a sutra sledi novi okršaji za bodove, kako za pojedinačne plasamane, tako i u konkurecniji klubova i sponzora – rekao je koordinator Života Milić.

Veliki broj ljubitelja autoslalom discipline tokom čitavog dana zdušno je navijao i bodrio takmičare, kako one koje su im poznati, tako i one koji su se istakli ozbiljnim umećem vožnje oko čunjeva.

Start sutrašnje trke zakazan je za 11 časova.

NEZVANIČNI REZULTATI

Generalni plasman: 1. D. Pejić, 2. M. Stevanović, 3. A. Tadić, 4. I. Anđelković, 5. M. Sovilj, 6. D. Terzić. 7A. Mijailović. 8. S. Dimitrijević, 9. N.Vetić, 10. Z. Jovanović…

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *