MENI
Nouveau Renault Espace (3)

Elegantan i prostran po prirodi

Salon automobila i Motopassion, 22 -28. marta 2023.

Koji je zvuk automobila?

Novi C4X

14. 02. 2023. Comments (0) Views: 944 Citroen, Industrija

Novi C4 X spaja eleganciju hečbeka, prefinjenost limuzine i stav SUV-a

• Citroën predstavlja novu elegantnu, atraktivnu i pristupačnu alternativu klasičnim modelima berlina i SUV-ova srednje veličine.
• Novi C4 X kombinuje eleganciju hečbeka, moderan stav SUV-a i sa dužinom od 4,60 m večni karakter berline sa 4 vrata.
• C4 X nudi konektivnost poslednje generacije zahvaljujući intuitivnom interfejsu My Citroën Drive Plus, koji je predstavljen na novom Citroën-u C5 X.
• Učestvuje u ubrzanju energetske tranzicije sa modelom ë-C4 X sa potpuno električnim motorom i 0% emisije štetnih gasova. Ë-C4 X Electric nudi, u WLTP ciklusu, domet do 360 km sa električnim motorom od 100 kW i 136 KS, kao i brzo punjenje (100
km/10min). Električni motor je tih, bez vibracija i omogućava neprestani pristup gradovima sa ograničenjem vožnje u centru.
• Zavodljivom kombinacijom dizajna i udobnosti ovaj model naglašava prostranost i sveopsti osećaj sigurnosti zahvaljujući velikom prostoru za kolena u drugom redu i velikom prtljažniku od 510 litara.
• Ističe se svojom udobnošću u kabini zahvaljujući ekskluzivnom programu sedišta i oslanjanja Citroën Advanced Comfort®.
• Dostupna su dva Citroën PureTech benzinska i jedan BlueHDI dizel motor za C4 X, kao i 100% električni motor za ë-C4 X Electric.

C4 X pripada najnovijoj generaciji Citroën porodice i nudi nov, svež i jedinstven stil kupcima koji su u potrazi za elegantnom alternativom za uvek prisutne hečbekove i SUV vozila. Kada se posmatra iz profila, dinamična linija krova se harmonično spušta od gornjeg dela vetrobranskog stakla do gornje ploče poklopca prtljažnika kako bi se dobio izgled fastbacka. Aerodinamičnost je poboljšana zahvaljujući liniji krova i čistoj liniji karoserije koja pogoduje autonomiji i energetskoj efikasnosti.

Prednji deo preuzima Citroënov zaobljeni potpis, a karakteristični hromirani ševroni se protežu celom širinom karoserije. Dodatno su produženi prednjim svetlima u dva nivoa koja koriste Citroën LED Vision tehnologiju kako bi se dobilo maksimalno osvetljenje. Nova karakteristična zadnja LED svetla se uklapaju sa prednjim svetlosnim potpisom i završavaju se pred zadnjim vratima i u obliku su strele, što dodatno povećava dinamičnost siluete. Crni sjajni detalji doprinose eleganciji, dok veliki točkovi od 690 mm, kombinovani sa kratkim prednjim prepustom, daju viši položaj za vožnju. Donji bočni deo karoserije sa štitnicima Airbump®, sa detaljima u boji, pojačava utisak robusnosti i zaštite.

Novi C4 X ima Citroënov interfejs My Citroën Drive Plus poslednje generacije. Ovaj novi intuitivni interfejs može potpuno da se personalizuje zahvaljujući sistemu «vidžeta» koji pruža brz način pregleda aplikacija i sadržaja na ekranu u vozilu. Poseduje funkciju prepoznavanja glasa, odnosno digitalnog asistenta koji se aktivira komadom «Zdravo Citroën» i koji odgovara na pitanja i izvršava glasovne komande. Ovaj sistem može da razume 20 jezika, pruža vizuelne povratne informacije i odgovara za mnoge sisteme, poput klima uredjaja, audio medija i veze sa pametnim telefonom.

Sistem može da ima do 8 profila, od kojih svaki moze da se poveže sa 2 pametna telefona, koji su identifikovani čim se unesu u vozilo. Podrazumeva i uslugu ažuriranja navigacionih karata u realnom vremenu.

My Citroën Drive : nudi informacije o saobraćaju u realnom vremenu, vremensku prognozu ili lokacije benzinskih pumpi i parkinga. Vozačima su važne i informacije koje daje o opasnim zonama. Na novom ë-C4 X Electric sistem je dodatno unapređen, jer ima i lokaciju stanica za električno punjenje, planiranje ruta i vizuelni prikaz preostalog dometa koji zavisi od napunjenosti baterije.

My Citroën Play: omogućava vozaču i putnicima da uživaju u omiljenim aplikacijama na bezbedan način. Usluga nudi bežično povezivanje i kompatibilnost sa Apple CarPlay (uključujući SIRI vokalnu poruku) i Android Auto. Kompatibilne aplikacije vozaču su prikazane direktno na centralnom interfejsu, što omogućava siguran pristup bez sklanjanja pogleda sa puta.

U novom Citroën-u C4 X očekuje se vrhunska udobnost zahvaljujući programu Citroën Advanced Comfort čiji je cilj osećaj blagostanja za sve putnike u kabini. Sedišta Advanced Comfort imaju debeo sunđer od 15 mm tako da putnici dobijaju utisak da sede u fotelji, smešteni na mestu koje je izolovano od buke i nepravilnosti na putu ispod njih. Sunđer visoke gustine u sredini sedišta pruža optimalnu udobnosti posebno na dužim putovanjima i održava je tokom vremena, smanjujući efekat propadanja i starenja sedišta.

Nevidljiv za vozača i putnike, ali obavezan za udobnu vožnju, Citroën-ov inovativni i ekskluzivni sistem oslanjanja na Hidrauličnim Progresivnim Jastucima® ima, umesto mehaničkih, dva hidraulična graničnika. Oni putnicima stvaraju efekat leteceg tepiha.

Suvozač može da koristi Citroën Smart Pad Support™, odvojiv sistem koji je ugrađen direktno u instrument tablu i koji služi za držanje tableta. Čvrst, siguran i funkcionalan omogućava suvozaču da maksimalno iskoristi vreme provedeno na putu. Centralna konzola ima otvoreni prostor za bežično punjenje pametnih telefona, na kome se nalaze i dve USB utičnice, od kojih je jedna C tipa.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *