MENI

Lamborgini Super Trofej, Silverston (DIREKTAN PRENOS HD)

WTCC, Salzburgring (SNIMAK PRVE TRKE)

25. 05. 2014. Comments (0) Views: 872 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Miler osvojio trku 1, Borković odustao

Četvorostruki prvak sveta Ivan Miler pobednik je WTCC trke 1 na Salcburgingu. Francuz je startovao sa pol pozicije, polazak je bio daleko od idealnog, ali je zadržao vođstvo od prve krivine do cilja.

AUTO - WTCC AUSTRIA 2014

Sebastijan Leb krenuo je sa drugog mesta, ali je izgubio zamah fokusirajući se na Milera, pa je u kratkom sledu izgubio dve pozicije: na prvoj šikani ga je uz kontakt prošao Koronel, a zatim i Lopes, koji je spretno iskoristio situaciju. Argentinac je pretekao Holanđanina i upustio se u poteru za Milerom.

Borković je startovao dvanaesti, borio se sa Minihom i Hafom ali je u drugom krugu ušao u boks zbog kvara kočnica. U isto vreme u garažu je skrenuo i njegov timski kolega Valente. Vozači Kamposa su se kasnije ponovo pojavljivali na stazi, ali trku nisu završili.

Najbrži na jučerašnjim kvalifikacijama, Đani Morbideli na startu je izgubio četiri pozicije i pao je na deseto mesto. U poretku su napredovali Monteiro, Benani i Tarkvini, pa se na pozicijama od šeste do desete formirala kolona u čijem su sastavu dominirale „honde“: Monteiro-Benani-Mihelis-Tarkvini-Morbideli. Situacija je obećavala borbu, ali se desilo samo jedno preticanje: Tarkvini je u petom krugu obišao Mihelisa, posle greške mađarskog vozača.

I Lopes je u osmom krugu pogrešio i ispravio prvu šikanu, pa se Koronel vratio na poziciju dva. Čuvajući svoje mesto od „sitroena“ Lopesa i Leba, Holanđanin je istovremeno štitio Milera i omogućio mu je relativno mirnu drugu polovinu trke. Koronelu nije bilo lako – Lopes je bio veoma agresivan na završetku najbržeg dela staze, ali se vozač „RML kruza“ uspešno, iskusno i čisto gradio i Argentincu do clija nije davao priliku za prolaz.

Na podijumu su završili Miler, Koronel i Lopes, a bodove su osvojili i Leb, Monteiro, Čilton, Benani, Tarkvini, Mihelis i Morbideli. Pobeda na Salcburgringu je Mileru 40. U WTCC karijeri, a Koronelu je današnji izlazak na podijum prvi u sezoni 2014.

Franc Engstler završio je na 15. mestu u ukupnom poretku, a kao prvi u Jokohama trofej kategoriji.

izvor: serbiaring.com

Komentari su zatvoreni.