MENI

Lazar Jocović novi šampion klase 3

Nemanja Jovanović Genk novembar 2022

Jovanovićev skok za 22 pozicije

Nemanja Jovanović Jesolo Italija Rotax oktobar 2022

11. 10. 2022. Comments (0) Views: 719 Karting

Nemanja Jovanović četvrti kod juniora

Na stazi Azuro u Jesolu (Italija) poslednjeg vikenda februara Nemanja Neca Jovanović startovao je aktulenu sezonu takmičenjem za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC). Drugog vikenda oktobra na istom mestu mlađani Jovanović je učestvovanjem na takmičenju za rotaks Italija prvenstvo osvajanjem četvrtog mesta u kategoriji juniora stavio tačku na sezonu 2022.

Kao i svih prethodnih sezona kada su rezultati posle trka u pitanju, Jovanovići realno gledaju na stvari, drugim rečima i kada se domognu pobedničkog postolja ili kada budu tik do istog, odnosno odustanu zbog izletanja, uvek prvo polaze od sebe. Tako je bilo i posle nadmetanja u Italiji.

– Velika mi je bila čast i zadovoljstvo što sam u izuzetno jakoj i kvalitetnoj konkurenciji vozio finalno takmičenje za rotaks prvenstvo Italije. Biti sa takvim imenima čitavog vikenda na stazi, ali ne samo to, već se ravnopravano nadmetati sa njima iskustvo je koje se ne može opisati. U konkurenciji 19 vozača kvalifikacije sam završio na 7. mestu, drugim rečima startovao sam iz četvrtog reda. Želim naglasiti da se radilo o destim delovima sekunde, kada je u pitanju poredak. Prvu trku završio sam na petom, da bi drugu završio na 3. mestu. Konstantni napredak iz trke u trku obećavao je da ću u trećem okršaju biti još bolji, ali došlo je do propusta u boksu prilikom pripreme. Tačnije rečeno, u žargonu kartingaša, karting nije bio razgripovan, što je uslovilo da budem sporiji u krivinama, drugim rečima nisam imao brzinu, tako da sam treću trku završio na 4. mestu, što me je u zbiru svega „ostavilo“ na korak do podijuma. Međutim, i pored svega proveli smo odličan vikend i na korektan način stavili tačku na sezonu – rekao je Nemanja Jovanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *