MENI
9. Golubačka džipijada plakat

Golubac za start off road sezone

Andrej Petrović Kuvajt I mesto

Andrej Petrović najbrži u Kuvajtu

11. 02. 2024. Comments (0) Views: 322 Autosport, Offroad

Golubačka internacionalna uvertira

Drugog vikenda februara 9. Golubačkom džipijadom „otvorena“ je sezona vrlo popularne i na našim prstorima rasporostranjene discipline reli terenskih vozila. Klub sa desne obale Dunava u brdim iznad istog odradio je dvodnevnu internacionalnu uvertiru, a u prilog tvrdnji govori veliki broj takmičarskih posada iz Rumunije, Slovačke i Hrvatske i naravno domaćih snaga od Dimitrovgrada do Subotice.

Vrlo zahtevni i odlično pripremljeni tereni bili su svojverstan izazov za takmičare podeljene po klasama. Soft kategorija brojila je tri grupe na osnovu radne zapremine agregata, hard jednu, zatim bagi i neizbežna turist družina. Petak je bio predodređen za prolog, tačnije za osvajanje što bolje pozicije za start tokom subotnjeg finalnog dana. Koliko su bili predani, srčani i rešeni da za što kraće vreme pređu zadati put, govori i činjenica da su pojedine posade morale da odustanu što zbog kvarova, a jedna i zbg zapaljenog terenca, na sreću bez posledica po posade.

Još tokom ranih prepodnevnih sati atmosfera u boksu nedvosmisleno je odavala jasan utisak, da će finalni subotnji dan biti pun nepatosti i neizvesnoti u svakoj od raspisanih kategorija. Međutim, predstavnike relija terenskih vozila pre svega krasi drugarstvo, tako da rivalitet, nekako odlazi u drugi plan, mada je stalo tu negde da ih podseća zbog čega su se okupili.

9. Golubačka džipijada box

9. Golubačka džipijada box

Tačno u 10 časova startovala je prva posada, a vozilo se po principu ukupno vreme sa četiri kontrolne tačke. Drugim rečima, preći ciljnu liniju bez sva četiri pečata, sa najboljim mogućim vremenom, nije bilo dovoljno za pobedu. Predviđenih 75 kilometar u bagi kategoriji najbrže je odradila posada Stefan i Zvonko Đurić u vremenu 2 sata 8 minuta i 15 sekundi. Za nešto više od 3 minuta kasnije kroz cilje prošla posada Aleksandar Stošić – Miljan Miljuš što im je bilo dovoljno da se domognu prvog u Soft 2 kategoriji. Hard je pripao gostima iz Rumunije posadi Đerđe Sorka – Dobrica Larentiu, koji su oko 60 kilometar terenske vožnje odradili za 2:14,13 sati.

Svečana dodela nagrada bile je kruna za interancionalnu uvertiru, koja standardno protiče u radosti i veselju, uz iće i piće.

Rezultati

Bagi: 1. S. Đurić – Z. Đurić, 2. C. Ciprian – R. Aleksandra, 3. V. Stojadinović – I. Stojadinović

Soft 1. 1. M. Božanović – Z. Vasiljević, 2. C. Ovidiu – C. Denis, 3. D. Crnobrnja – V. Vasović

Soft 2: 1. A. Stošić – M. Miljuš, 2. F. Razvan – I. Toni, 3. P. Radu – A. Marius

Soft 3: 1. B. Galović – M. Galović, 2. M. Durdik – M. Polčić, 3. D. Tošić – Ž. Barbul

Hard: 1. S. Đerđe – D. Laurenziu, 2. H. Durović – A. Durović, 3. G. Gudaljević – H. Robert

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *