MENI
Mark Fali i Boris Dimitrieski Jesolo CEE mart 2022

Domaći mehaničari na ceni u Evropi

Nemanja Neca Jovanović III mesto na Otvorenom prvenstvu Italije mart 2021

Jovanović treći na Otvorenom prvenstvu Italije

Nemanja Neca Jovanović (216) CEE I trka start Jesolo mart 2022

16. 03. 2022. Comments (0) Views: 1088 Karting

Jovanović na tri točka do cilja

Prvo ovosezonsko takmičenje za Centralnoistočnu Evropu (CEE) koje održano u Italiji, Nemanja Neca Jovanović predstavnik Srbije u junior rotaks kategoriji pamtiće kao nadmetanje kada je na tri točka od starta do cilja, uspeo da završi trku i pride „zaradio“ ozbiljan broj pozicija.

Inače, tri vikenda uzastopno Jesolo u Italiji bio je domaćin vozačima rotaks serije. Prvog za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC), drugog za bonus nadmetanja (CEE), a minulog je održana prva trka bodovana za CEE.

Nemanja Neca Jovanović CEE I trka Jesolo 2022

Nemanja Neca Jovanović CEE I trka Jesolo 2022

– Posle tri vezana vikenda na istoj stazi mnogi bi rekli da je sve moglo da teče standardno, ali je to daleko od istine. Svaki vikend je priča za sebe i pored istih uslova poput vremenskih, odnosno štelovanja kartinga. Tek na zagrevanju smo pronašli pravo podešavanje za pomenuto nadmetanje, gde je bilo više takmičara nego što je propustna moć staze. Bilo je prijavljeno 44 vozača, a pravo nastupa izborilo je 34. U prvoj trci sam startovao sa 18. mesta i završio na 10. Na startu druge trke, takmičar iza mene je izleteo i preko trave pravo udario u moj karting i ozbiljno mi oštetio jedan točak, tako da sam praktično sa poslednje pozicije na tri točka stigao do cilja kao 18. Pride sam dobio penalizaciju zbog bampera, tako da sam bio 23. U finalnoj trci zaradio sam deset pozicija, odnosno završio sam kao 13., odnosno u ukupnom plasmanu zauzeo sam 15. mesto. Sve u svemu još jedan zanimljiv vikend u Italiji – rekao je Nemanja Neca Jovanović.

Za dve nedelje junior Jovanović opet putuje na Apeninsko poluostrvo na Otvoreno prvenstvo Italije rotaks serije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *