MENI
44. Dakar VII dan (3)

Još jedan skraćeni specijalni ispit

44. Dakar VIII dan

Sagmajsterov žestok pad 30 kilometara pre cilja

8. 01. 2022. Comments (0) Views: 456 Dakar, Motociklizam

Hladna pustinja i servisiranje na „vruće” tokom pauze

Ovogodišnje 44. Dakar izdanje u Saudijskoj Arabiji donelo je svim učesnicima obilje iznenađenja, počev od pustinje pa do odlaska na zasluženi dan odmora. Mark Zakinszky novinra RT Vojvodine pored video zapisa, uslišio je molbu da ljubitelje najzahtevnijeg takmičenja na planeti izvesti pisanom rečju o dešavanjima tokom prvog dela. Dok je vredni Zakinszky birao reči, Gabor Sagmajster je na „vruće“ radio redovni servis.

– Još u osnovnoj školi su nas učili da je pustinja vrela, da je tamo sunce uvek jako i opasno. Iz ličnog iskustva mogu Vam potvrditi da i nije baš tako. Saudijska Arabija je jedna od najvećih pustinja, sigurno 70-80% njene teritorije pokriva pustinja, tj pesak. I ovde je sada zima, a prvih nekoliko dana Dakar relija uverili smo se da ni zime u pustinji nisu kao što su nekad bile. Bar ne u poslednjih tri godina, od kada boravimo ovde u ovo doba godine – od kraja decembra do sredine januara – uvodi na su problematiku Zakinszky.

Kad je mokro i hladno nema heroja, tačnije onog ko nije zimogrožljiv.

– Skoro da nije bilo motocikliste – a ima ih blizu 150 – koji se nije žalio na hladnoću. Uopšte nije prijatno voziti motor nekoliko stotina kilometara na temperaturi od 4-5 stepena ranom zorom. Takvo je bilo vreme sve dok karavan nije stigao do Rijada. Tačnije, sve to vreme je u Srbiji bilo toplije preko dana, jer ovde dnevna temperatura nije prelazila 14. podeok. Sunce je više sijalo, tačnije svetlelo, nego što je grejalo. Čim smo stigli u glavni i najveći grad Kraljevine Saudijske Arabije osetilo se malo otopljenje, ali tek za stepen-dva. Moramo da spomenemo i neobično veliku količinu padavina, koja je netipična za pustinju, zbog čega je jedan bivak i otkazan, pa smo dva dana proveli u Al Kaisumi – zbog čega se ne žalimo, jer je uvek lakše odsesti više dana u jednom mestu nego čergariti svaki dan. Ali, nije samo vreme zakazalo, zakazali su malo i organizatori – nastavlja iskusni izveštač, koji pamti Dakar i iz vremena Južne Amerike.

Više od četiri decenije iskustva nisu bile dovoljne da organizator predvidi sve okolnosti.

– Dve su specijale morale biti prekinute, zbog nemogućnosti garancije bezbednosti za takmičare – motocikliste i kvadiste. Petu etapu je uspelo da završi pedeset pet takmičara kada su organizatori odlučili da je prekinu, jer nisu imali dovoljan broj medicinskih helikoptera koja je potrebna da bi u svakom slučaju mogla da garantuje bezbednost takmičara u slučaju povrede. A, nisu ih imali, jer je tog dana bilo puno nezgoda, pa su organizatori bili prisiljeni da prekinu tu etapu – slovi Mark.

Vidi, iberzokna 44. Dakar slobodan dan

Vidi, iberzokna 44. Dakar slobodan dan

„Ukopavanje“ je nastavljeno čudnim odlukama, što pojedince može da utvrdi u činjenci gde FIM i FIA „uđu“ nastaje zavrzlama, čitaj dupli aršini.

– Nakon iste donete su neke interesantne odluke sudija – nekima su računali vreme kojim su odvozili stazu, nekima su dodelili vremena po ne znam tačno kojoj računici. A, bilo je i takmičara kojima su omogućili nastavak takmičenja (uz vremensku kaznu) iako smo svi mislili da su ispali. Zatim je usledila šesta etapa koja je već na četvrtini specijale prekinuta, jer je bila nebezbedna za motocikliste i kvadiste. Opet, nelogična odluka organizatora da predhodnog dana na istu stazu puste prvo automobile i kamione, koji su, naravno razorili stazu, pa je bilo za očekivati da će dvotočkaši imati problema u savladavanju istog. Sve ove kontroverzne odluke imaju veze sa tim da je Dakar reli od ove godine ušao pod okrilje FIM i FIA, pa su pooštrili i izmenili neka dosadašnja – većinom za Dakar reli – jedinstvena pravila. Dakar je postao jedan od stanica svetskog reli šampionata, pa je na neki način izgubio dosadašnju draž posebnog i najvećeg događaja u svetskom reliju. Ovo nije samo moje mišljenje, već i mišljenje kako učesnika tako i obožavalaca i poštovalaca najtežeg reli takmičenja – sumira predstavnik RTV.

44. Dakar slobodan dan

44. Dakar slobodan dan

I pored svega navednog, iskusni hroničar Dakar takmičenja, uočio je i klince vredne pomena.

– Moram da spomenem da su se pojavili neki novi klinci, koji odlično voze. Vredi obratiti pažnju na mlađanog amerikanca Klajna, kao i na novajliju, bivšeg šampiona u Moto GP-ju, Danila Petručija.

Prvo „poluvreme“ je završeno.

– Tako smo stigli do dana odmora na 44-om Dakaru, kada je i Sunce zapeklo onako pustinjski! Odavde čekamo nastavak prema Al Davadimiju, posle do Vadi ad Davasira, Biše i na kraju do Džede, gde će biti i podijum. Pratite nas i dalje, jer mi ćemo biti tu da izveštavamo o našem jedinom predstavniku iz Srbije, Subotičaninu, Gaboru Sagmajsteru na KTM-u, koji juri svoj jedanaesti prolazak kroz cilj na 44. Dakar reliju – rekao je Mark Zakinszky izveštač RTV.

Tekst i video: Mark Zakinzsky
Foto: Mark Imre

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *