MENI

Nikola Miljković briljantno do pobede

Turčin juri kup Istočne Evrope

9. 10. 2012. Comments (0) Views: 925 Autosport, Brdske trke

Kopaonik duplo brdo za nastavak sezone

Sportski auto karting savez Srbije u finišu aktuelne sezone maksimalno pojačava aktivnosti na brdskim i kružnim stazama, kada je u pitanju organizacija trka. Tim povodom u prostorijama Saveza održana je konferencija za novinare kako bi javnost, na vreme mogla da sazna, šta će sve moći da gleda tokom oktobra i prvog vikenda novembra na stazama u Srbiji Crnoj Gori.

MAJSTOR ZA BRDA Vitomir Cvetić

MAJSTOR ZA BRDA
Vitomir Cvetić

– U vikendu pred nama posle pauze o nekoliko sezona, vraćena je u kalnedar takmičenja brdska trka na Kopaoniku, tačnije na potezu od Đerkera do Mramora. Kako smo i najavili još od brdske trke na Vrdniku, tokom svakog narednog vikenda do kraja sezone, organizovaćemo dve odvojne trke, drugim rečima prva je na programu u subotu 13. oktobra, a druga sutradan u nedelju.

Raspored događanja je već poznat, posle tehničkog prijema i verifikacije, slede zvanični treninzi, zatim trka, a u nedelju idemo sa treningom i takmičenjem. Već sledećeg vikenda karavan se seli u Crnu Goru na Glavu zete, gde će ujedno biti i kraj šampionata SAKSS na brdskim stazama – rekao je Goran Toroman sekretar Saveza.

Što se tiče šampionata na kružnim stazama u opciji su još jedna, odnoso dve trke do kraja.

– Beranovac je na programu 27 i 28. oktobra i to je takmičenje koje organizuje Savez. Da li će to ujedno biti i finalno takmičenje za sada ne mogu sa sigurnošću da kažem, jer smo dobili poziv da 3. novembra učestvujemo na kružnoj trci u Podgorici. Pre nego što odlučimo da li ćemo učestvovati i pored plaćenih troškova, koji su nam obećani, poslaćemo ekipu za licenciranje staza i od njihovog izveštaja, zavisi šta ćemo odlučiti. U svakom slučaju pred nama su tri sasvim sigurna takmičarska vikenda, a o četvrtom će biti više reči uskoro – zaključio je Toroman.

Proglašnje najboljih biće održano u Kragujevcu krajem godine, a pominju se i neke novčane nagrade za najbolje. O narednoj sezoni se uveliko priča i planira, tako da bi se kalendar takmičenja mogao znati još u januaru 2013. godine, uz obećanje da će se maksimalno raditi na vraćanju novčanih nagrada za trojicu prvoplasiranih.

Komentari su zatvoreni.