MENI

Ptuj za tiket koji vodi na Veliko finale

Nemanja Neca Jovanović Ptuj CEZ i SSC septembar 2021

Nemanja Neca Jovanović overio bronzu za CEZ i SSC

Triling asova ASKS Crvena zvezda rejsing tima Nikola Tošić, David Matlak i Andrej Petrović

19. 09. 2021. Comments (2) Views: 225 Karting

Tošić u Ptuju overio tiket za Bahrein

Slovenački Ptuj minulog vikenda bio je domaćin takmičenja koje je bodovano za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC) i poslednja šansa da Nikola Tošić u DD2 konkurenciji osvojio tiket za Veliko finale koje se održava u Bahreinu. Kada je bilo najpotrebnije mlađani Tošić je našao način da se domogne dragocenih bodova koji su mu omogućili kartu za internacionalno takmičenje, gde će doći konkurencija sa svih meridijana.

Pored Nikole Tošića još dva predstavnika AKSK Crvezna zvezda rejsing tima David Matlak u mikro i Andrej Petrović u konkurenciji seniora, još davnih dana overili su karte za naprestižnije rotaksovo takmičenje.

Što se tiče plasmana po klasama na finalnoj trci u Ptuju pomenuti momci su vozili koliko im je potrebno i na trenutke ispod realnog, ali to je takmičarski vikend. Motiv za pobedom uvek postoji i kada je sve osvojeno, tako da je o istom izlišno pričati, potrebno je naglasiti da su to ipak pre svega deca.

David Matlak u prve dve trke dva druga mesta, da bi u trećoj završio na petom. Uroš Bogdanić je tokom prve trke u poslednjem krugu sa sedme pozicje posle kontakata završio na 14. U trećoj trci je imao još jedan kontak koji je uslovio izletanje sa staze.
Nemanja Jovanović u junior klasi od tri izdanja, srednja vrednost deveta pozicija. Andrej Petrović na novoj šasiji u starom ritmu, rutinski i lagano od starta do cilja koliko da se zna ko je najbrži u CEZ-u kada je u pitanju senior konkurencija.

Tošić je pak bio na ozbiljnom ispitu, kada je trebalo osvojiti tiket ili ne, popularni Džoni je našao način da upotpuni reprezentaciju Srbije na Velikom finalu. Od pet kategorija mi ćemo imati tri predstavnika u mikro, senior i DD2 kategoriji na svetskoj smotri najboljih. Malo li je?

Tagovi: ,

2 odgovora na Tošić u Ptuju overio tiket za Bahrein

  1. Ivan kaže:

    Bravo momci Svaka cast na velikom uspehu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *