MENI
Dušan Borković Slovakiaring maj 2021 nedelja

Borković posle Slovakiaringa „bogatiji“ za 36 bodova

Soldatovo vatreno krštenje u Tvingo kupu na Slovakija ringu

10. 05. 2021. Comments (1) Views: 1121 Autosport

Somborci startovali sezonu

Sezonu sporta brzina na četiri točka u nacionalnim okvirima startovala je družina iz Somobora drugog vikenda maja takmičenjem u auto kros disciplini. Na periferiji grada u adrenalin parku AMSK „025“ organizacijom trke „Batinska bitka 2021“ upriličio je sugrađanima, ali i svim ljubiteljima auto sporta vikend pun adrenalina, uzbuđenja začinjen blatom i prašinom kao pratećim efektima auto kros discipline koja sve više uzima maha u domaćim okvirima.

Više od 50 vozača raspoređenih u šest raspisanih klasa prašili su po aderanlinskom parku za svaku paru, što bi se reklo. Kako se moglo čuti u boksu i pored staze spisak takmičara nije konačan, jer jedan pristojan broj vozača nije uspeo da pripremi takmičarske sprave, što samo najavljuje još ozbiljniji i mnogobrojniji nastavak sezone. No i pomeniti broj je bio više nego zabavan za gledanje što je publika umela da nagradi gromoglasnim aplauzima i horskim navijanjem.

U klasi 1 slavio je Velibor Kostić, dok je u klasi 2 najbrži bio Petar Cikota. Borislav Radosavljević je obeležio klasu 3, dok je u najbrojnijoj klasi 4 prvo mesto osvojio Nenad Ristić. Draganu Zariću pripala je klasa 5, dok je Matija Ulemek obeležio klasu 6.

Plasmani

Klasa 1: V. Kostić, 2. G. Milić, 3. P. Milić

Klasa 2: 1. P. Cikota, 2. P. Kustić, 3. Ž. Brkljač

Klasa 3: 1. B. Radosavljević, 2. Ž. Mraović, 3. B. Mandić

Klasa 4: 1. N. Ristić, 2. I. Milošević, 3. V. Radosavljević

Klasa 5: 1. D. Zarić, 2. N. Potkonjak, 3. A. Drobina

Klasa 6: 1. M. Ulemek. 2. S. Avramović, 3. I. Todorović

Klubovi: 1. AMSK „025“ Sombor, 2. ASU Viktori, 3. ASU Syrimien

Tagovi: , ,

Odgovor na Somborci startovali sezonu

  1. […] organizovao je drugu trku šampionata Srbije u auto kros disciplini „Nagrada Srema 2021“. Posle Sombora kao uvodne manifestacije jedna od mlađih disciplina u SAKSS porodici polako ali sigurno odrađuje […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *