MENI
Nemanja Jovanović Kečkemet jul 2019

Nemanja Jovanović sa novom šasijom u Kečkemetu

Kečkemet drugi takmičarski vikend jul 2019

Neca Jovanović još jednom u Kečkemetu

Filip Jenić i Nemanja Jovanović Kečkemet jul 2019

21. 07. 2019. Comments (0) Views: 1228 Karting

Jovanović učvrstio vođstvo u domaćem šampionatu bodovima iz inostranstva

Šesta trka sezone za Centralnoevropsku zonu u disciplini karting održana je na stazi Kečkemet kod naših severnih komšija u Mađarskoj, na kojoj su učešće uzeli i naši kartingaši jer je takmičenje bodovano i za Otvoreni i nacionalni šampionat Srbije. Baš zahvaljujući pomenutom Nemanja Neca Jovanović bodovima iz „susedstva“ učvsrtio je vođstvo u klasi rotaks mini kada je u pitanju SAKSS šampionat.

– I pored problema sa šasijom, tačnije pucanjem iste, kupovinom nove, pakovanjem, uvozavanjem i svim ostalim aktivnostima, mogu reći da sam zadovoljan vikendom u Mađarskoj. Tokom tri trke koje su vožene u jednom danu, dve su bodovane za CEZ, gde sam jednu završio na sedmom, a drugu na šestom mestu. Bez namere da pravdam plasmane, želim da naglasim da je konkurencija iz Austrije koja je bila brojna u mojoj klasi, dala sve od sebe kako bi me uredno zatvarala, tačnije nije mi dozvoljavala da ih obiđem. Čak sam u jednoj trci dobio kaznenih 5 sekundi zbog prednjeg branika, jer sam „kucnuo“ takmičara ispred koji je nerezonski kočio, što se uklapa u priču. Sve u svemu sam zadovoljan, kako bodovima za CEZ i domaći šampionat, tako stečenim iskustvom u Kečkemetu – rekao je Nemanja Jovanović.

Filip Jenić još jednom je bio na visini zadatka u klasi rotaks junior i ubedljivo slavio u sva tri izdanja. U klasi rotaks senior Aleksa Lazarac nosi pregršt bodova kući, a nešto manje poneće Nikola Tošić koji je jednu trku završio pre vremena.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *