MENI
LiveProduction1Mec

Druga trka Moto-Bike Moped Endurance Cupa za vikend u...

Uspešan nastup domaćih snaga u Kreševu

LiveProduction1MEC18062019Highlight (1 of 1)-8

19. 05. 2019. Comments (0) Views: 1568 Endurance, Motociklizam

Jagodinci uživali u Moto-Bike Moped Endurance Cupu

Proteklog vikenda Karting centar Jagodina po prvi put je ugostio takmičare Moto-Bike Moped Endurance Cupa, koji su ovaj grad napustili puni oduševljanja. Među takmičarima su se čule samo reči hvale, kako za samu stazu i organizaciju, tako i za domaćine na stazi koji su uložili maksimalan trud kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu.

Obzirom da je trka u Jagodini organizovana kao zamena za Banjaluku u kojoj je staza Zalužani potpuno potopljena, organizatori su se odlučili da zadrže planirani dnevni raspored trka, što se na kraju ispostavilo kao odlična odluka. Pred oko 1.000 gledalaca okupljenih oko staze, kompletan program krenuo je u 10:15 slobodnim treninzima, a završio se u 20:30 proglašenjem najboljih po klasama.

LiveProduction1MEC18062019Highlight (1 of 1)-9

LiveProduction1MEC18062019Highlight (1 of 1)-9

Kako smo na to već navikli, prvi su na stazu izašli takmičari klasa Open i Open V čija je trka u dužini od 60 minuta startovala u 14:30. Već na samom startu trku je povela ekipa Nanotech Moto-Bike Racing Team 131, ali su se na čelu zadržali do sedmog kruga kada su usled pada nakon kontakta između Miloša Petkovića i Jovana Pantića iz ekipe Nina Racing Team, prednost izgubili od ekipe Garage Team 18 za koju su vozili Prokin Darko i Stankov Ivica, u tom trenutku na drugoj pozciji u klasi Open nalazila se ekipa TSM Racing, dok je Taurunum Racing Team bio treći. Sredinom trke dolazi do preokreta, te sa pete pozicije ekipa TT Micron za koju su nastupali Dragan Mišković Pepa i Zoran Saravolac, uspeva da podigne tempo i napreduje sve do druge pozicije koju su osvojili u 67. krugu i zadržali je do samog kraja, ispred ekipe TSM Racing koju čine Nemanja Šepa i Jovan Majstorović. Pobedu je osvojila gore pomenuta ekipa Garage Team 18 iz Zrenjanina uz najbrži krug trke 40.718.

U klasi Open V, od samog starta povela je ekipa Garage Team 7 u sastavu Jankov Dragan i Slobodan Kečan ispred ekipa S Tuned Racing i Beko Racing Team. Već u sedmom krugu ekipa S Tuned Racing iz Kraljeva za čijim upravljačem su se nalazili Uroš Živković i Aleksandar Voštinić imala je problema, te ekipa Beko Racing Team izbija na drugu poziciju uz jak tempo koji ih je u 38. krugu dovela na vodeću poziciju u klasi. Marko Stošić u tim trenucima pravi i najbrže vreme trke u klasi Open V – 41.295 i zadržava se na prvoj poziciji sve do 64. kruga kada je moped ekipe Beko Racing Team preuzeo Igor Gašparević koji je kroz cilj prošao kao drugoplasirani, ispred ekipe S Tuned Racing koja se i pored problema dovezla do cilja ispred konkurenata u klasi.

Po završetku trke u klasi Open, od 16:00 krenula je trka klase Serija u kojoj je povela ekipa Garage Team koja je vodila sve do sedmog kruga, kada je Nikola Kišprdilov pao, a vođstvo u trci preuzela ekipa Nanotech Moto-Bike Racing Team iz Novog Sada koja se na čelu zadržala sve do 111. kruga kada su usled problema sa auspuhom morali na kratku intervenciju u boks. U tom trenutku vođstvo preuzima ekipa Garage Team iz Zrenjanina u sastavu Darko Prokin, Nikola Kišprdilov i Ivica Stankov i na prvoj poziciji se zadržavaju do kraja uz najbrži krug trke 40.182.

LiveProduction1MEC18062019Highlight (1 of 1)-16

LiveProduction1MEC18062019Highlight (1 of 1)-16

Nakon povratka iz boksa, ekipa Nanotech Racing Team u sastavu Vladimir Živković, Miloš Petković i Kristian Ivanoski zadržala se na drugom mestu i pored još jednog problema. Od početka do samog kraja trke na poziciji broj tri nalazi se ekipa S Tuned Racing za koju su nastupali Uroš Živković, Aleksandar Voštinić i Filip Pandrc. Njihovu treću poziciju na jedan krug je preuzela ekipa Taurnum Racing Team iz Zemuna, ali su se Kraljevčani ubrzo vratili i ostali na podijumu.

Unutar trke boduje se i „Serija Gus“ u kojoj su apsolutnu dominaciju pokazale tri ekipe iz Zemuna. Prvo mesto odnela je ekipa Taurunum Racing Team u sastavu Miloš Đenić, Darko Sibinoski i Zlatko Kostadinović, ispred najmlađe ekipe Jahača Magle za koju su nastupali trinaestogodišnji Ognjen Stanojević, Marko Papajić i Uroš Kostadinović. Treću poziciju u Gusu zauzela je ekipa Nina Racing Team u sastavu Đorđe Krsmanović, Jovan Pantić i Aleksandar Marković.

Za kraj ostavljamo najbitnije – Juniore. Moto-Bike Moped Endurance Cup može da se pohvali da u okviru ovog takmičenja ima tri juniorske ekipe u kojima stasavaju deca koja će jednog dana izrasti u ozbiljne trkače. Ovog puta gore pomenuti Jahači Magle pod dirigentskom palicom Dragana Aleksića stigli su do pobede u Juniorskoj konkurenciji, dok je njihov najmlađi vozač Ognjen ostavio publiku pored staze zapanjenu. U ljutoj borbi za pobedu odlično su se pokazali i dečaci iz ekipe MRT, braća Cucić Uroš, Luka i Nemanja koji su uz svesrdnu pomoć mehaničara Aleksandra Čomora stigli do druge pozicije. Ovog puta treća pozicija pripala je dečacima iz Dobanovci Racing Teama – Jovan Vladisavljević, Radovan Stanojević i Marko Trumbetaš, uz pomoć mehaničara Dejana Vladisavljevića odvezli su odličnu trku.

Sledeća trka na programu je 15. juna u Kuli, na stazi koja je svim takmičarima izuzetno poznata. Glavna trka u Kuli počinje od 20:00.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *