MENI
New Opel Combo Life

Atraktivna sajamska ponuda za sve Opelove modele do kraja...

Peugeot-508

Pežo 508 poneo laskavu titulu Auto godine u Srbiji...

16. 03. 2019. Comments (0) Views: 1249 Industrija, Nissan

Nissan i DOCOMO ispituju tehnologiju I2V uz pomoć 5G mreže u vozilu u pokretu

Putnicima će se pridružiti 3D avatari u prvom ispitivanju sistema „nevidljivo u vidljivo” na terenu.

Nissan i NTT DOCOMO, INC. sprovode prvo ispitivanje Nissanove tehnologije „nevidljivo u vidljivo” na terenu, u vozilo u pokretu, uz pomoć mobilne mreže pete generacije društva DOCOMO.

Ta je tehnologija po prvi put predstavljena na trgovačkom sajmu CES u Las Vegasu u januaru, a sad se ispituje na Grandriveu, Nissanovom poligonu za testne vožnje u Yokosuki u Japanu.

Nissan Invisible-to-Visible Technology at CES 2019

Nissan Invisible-to-Visible Technology at CES 2019

Sistem „Nevidljivo u vidljivo”, ili I2V, tehnologija je Nissanove inteligentne mobilnosti koja će u budućnosti spajati stvarni svet sa onim virtualnim. Povezujući informacije iz senzora van automobila i unutar njega sa podacima iz oblaka, pomaže vozačima da „vide nevidljivo”, na primer ono što se nalazi malo dalje niz put, iza zgrade ili iza ugla.

Osim toga, I2V povezuje vozače i putnike sa metasvetom, virtualnim svetom u kojem ljudi mogu komunicirati putem avatara. Članovi porodice, prijatelji i druge osobe koje se nalaze na nekom drugom mestu, mogu se pojaviti u automobilu u obliku trodimenzionalnih avatara proširene stvarnosti kako bi vozaču pravili društvo ili pružili pomoć.

U okviru ispitivanja na terenu, upotrebljava se 5G mreža velike brzine, velikog kapaciteta i niske latencije društva DOCOMO kojom se u stvarnom vremenu bežično šalju podaci o avataru u testno vozilo, kao i snimke sa kamere unutar automobila. Testno vozilo osmišljeno je na temelju Nissanovog kombija NV350.

Nissan i DOCOMO oceniće kako osobe unutar vozila i one predstavljene avatarom putem korisničkog interfejsa osećaju da su prisutni i jedni i drugi. Oceniće se i iskoristivost funkcija za interaktivnu komunikaciju sistema I2V.

Nissan i DOCOMO planiraju da nastave zajednička ispitivanja na terenu, da istražuju tehnologiju I2V i njene moguće primene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *