MENI

Jovanović najbrži na slobodnim treninzima

Neca Jovanović Jeselo Sport stil I mesto

Jovanović slavio u Jesolu

Neca Jovanović Jeselo 17. mart 2019

19. 03. 2019. Comments (0) Views: 1326 Karting

Neca Jovanović u grotlu Jesola

Nemanja Neca Jovanović minulog vikenda na stazi Jesolo i Italiji branio je boje Srbije na uvodnoj karting trci sezone za Centralnoevropsku zonu. U izuzetnoj brojnoj i jakoj konkurunciji koja je prevashodno došla po nagradu u vidu besplatne startarine za čitavu sezonu i setove guma, mlađani Neca se dobro držao i pored udaranja i guranja tokom nedeljnih trka. Bogatiji za novo iskustvo i željan novog dokazivanja Jovanović i narednog vikneda ide ponovo u Jesolo kako bi utvrdio gradivo i na konto upisao bodove za CEZ.

Vremena sa slobodnih treninga i vormapa koja je ostavrio Neca Jovanović privukla su pažnju takmaca iz klase i stavila ga u žižu interesovanja istoh, što uslovilo guranje, udaranje izbacivanje sa staze itd.

– Sve je bilo besprekorno do subote popodne čak i motor koji smo izvukli je bio u vrhu. Onda se pojavio veliki grip na stazi i nastao je pad vremena od 4 deseta dela sekunde, koje nisam uspeo da vratimo na stara vremena. Pravilnik takmičanja predviđao je tri trke u nedelju. U prvoj trci se desio udes ispred mene, posle čega me konkurent udario otpozadi i nabacio na drugi karting, i tom prilikom mi je spao branik. Trku sam završio na 9. mestu, ali sam kažnjen zbog pada branika i morao sam da na drugoj trci startujem kao 12. Kažnjen sam ne mojom krivicom 5 sekundi. U trećoj trci je sve krenulo napokon kako treba i opet se desio incident, ovog puta sam izguran sa staze i pao na poslednje mesto od 24 učesnika. Borio sam se do zadnjeg kruga i zavrsio 13. Ovo je jedno veliko iskustvo i u prejakoj konkurenciji, sve u svemu svi smo prezadovoljni. Za vikend se opet družimo na istoj stazi u Jesolu, gde se vozi prva trka za CEZ i sport stil kup. Nadam se da će biti baš dobro, jer ću voziti na novoj šasiji Parolin koju sam izabrao za sezonu 2019 – rekao je Nemanja Jovanović.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *