MENI

Prikoličari bez premca u Slavonskoj Požegi

Vredan poklon uz Suzuki motocikle

2. 09. 2018. Comments (0) Views: 1499 Motociklizam

Kragujevac ugostio vozače Vespi iz cele Srbije

Vespa Klub Kragujevac okupio je u subotu 1. septembra ljubitelje i vozače Vespi iz cele Srbije. Događaju „Vespa Matinée Kragujevac 2018“ prisustvovalo je oko 70 Vespi. Vespe raznih generacija i modela pristigle su iz Beograda, Vršca, Niša, Kruševca, Jagodine, Vrnjačke banje, Aleksandrovca, Stare Pazove, Čačka itd. Neki od vozača su tog dana prešli i preko 400km što dokazujue pravi avanturistički duh vozača Vespi ali i pouzdanost putovanja na Vespama.

vespa-rujevica

Najstarija Vespa na skupu je bila Vespa „Messerschmitt 150“ ili popularna „Struzzo“ kako je nazivaju italijani. Ova vespa je proizvedena daleke 1955. godine a njen valanik Miroljub Miša Mišovic, strastveni zaljubljenik u Vespe, kompletno je restaurirao sa svojim ocem Ratomirom i sada se ponovo može videti na ulicama grada Kragujevca.

Lepo vreme omogućili su gostima da lepo putuju do Centralne Srbije a zatim da uživaju u Kragujevcu i okolini.

Vespa Klub Kragujevac potrudio da bude dobar domaćin. Iako je bilo jednodnevno druženje posetioci su imali priliku da se provozaju do etno domaćinstva Rujevica odnosno vinarije Trival, da obiđu muzej Stara Livnica kao i panoramski da vide obeležja grada Kragujevca poput Saborne Crkve, Spomen Parka, Prve Kragujevačke gimnazije itd.

vespa-draft

Druženje je završeno u DRAFT cafe—u, gde je bilo i mesto okupljanja tog dana.

Putovanje „Vespom“ uvek je bio čin avanturizma, ali i dokaz zaljubljenika da ona može još više.

Opšti utisak svih je da je „Vespa Matinée Kragujevac 2018“ završen više nego uspešno. Vespa Klub Kragujevac se pokazao kao dobar domaćin u organizaciji svog prvog skupa a gosti su se vratili svojim kucama zadovoljni i puni utisaka.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *