MENI
Filip i Neca na stazi u Austriji

Šampioni Srbije na trci u Austriji

Nemanja Neca Jovanović šampion klase mini 60

Nemanja Jovanović šampionski u drugoj sezoni

Nemanja Jovanović donja Austrija 1

23. 10. 2018. Comments (0) Views: 976 Karting

Jovanović i Jenić utvrdili gradivo u Austriji

Minulog vikenda aktuelni šampioni Srbije Nemanja Jovanović u klasi mini 60 i Filip Jenić u rotaks junior, gostovali su na finalnoj trci u donjoj Austriji koja se boduje za nacionalno prvenstvo. Zbog blizine staze na trci pored domaćih takmičara učešće su uzeli kartingaši iz okolnih zemalja, što u zbiru daje pune startne rampe po klasama, što je bila više nego dobra prilika da naši predstavnici utvrde gradivo, drugim rečima odrade još jednu trku pre zimske pauze.

Takmičenje je i te kako dobro došlo mlađem Jovanoviću koji je prvi put vozio u Austriji. Imajući u vidu pripremljenost kartinga i vrlo brojnu konkurenciju Nemanja se više nego dobro snašao tokom subotnjeg i nedeljnog takmičarskog dana. Vratio se bogatiji za nova iskustva i pređene kilometre na stazi. Držao se zlatne sredine uspešno odbijajući napade, ali je i konstantno napadao, tačnije koristio svaku ukazanu prilku za preticanje.

Neznatno stariji i mnogo iskusniji kolega Jenić prethodnih sezona vozio je prvenstvu donje Austrije i ne samo vozio već je i dva puta osvajao isto, tako da je njegovo učešće imalo karakter dobrog treninga. Trku je završio na drugom mestu, tako što je tri krivine pre kraja u nameri da vidi gde konkurencija „bacio“ pogled iza sebe, što konkurent iskoristio i prvi prošao kroz cilj.

Sledi pauza, ali i zimski kupovi koji se mahom održava u Italiji, tako da će pomenuti dvojac iskoristiti svaku prilku da i tokom pauze odrade po koju trku.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *