MENI
Puder prašina ispod točka

Vetrovita subota u Tovariševu

MX 85 Tovariševo Drmanac, Janković i Vukajlović

Jankovići potvrdili primat i u Tovariševu

IvanMiladinovicMEC29092018Press-10

30. 09. 2018. Comments (0) Views: 1837 Endurance, Motociklizam

Trka sezone na Adi Huji – Ipone Moped Endurance Cup

Sinoć je u Beogradu, na stazi Kart-Moto centra Ada Huja vožena peta trka Ipone Moped Endurance Cupa u kojoj je učešće uzelo 20 timova u klasi Serija i 13 timova u klasi Open, među kojima su pored takmičara iz Srbije, bili i predstavnici tri ekipe iz Slovenije.

U četvoročasovnoj trci klase Serija imali smo prilike da vidimo veliki broj kvarova na mopedima, a među njima našla se i ekipa Nanotech, koja je osvojenim osmim mestom na trci “4h Beograda” izgubila mnogo značajnih bodova u borbi za titulu. Dok su predstavnici novosadske ekipe muku mučili sa paljenjem, najveći konkurenti za titulu, ekipa “Garage Team” odvezala je još jednu odličnu trku i pobedom stigla do novih 30 bodova u generalnom plasmanu.

IvanMiladinovicMEC29092018Press-7

IvanMiladinovicMEC29092018Press-7

Osvojivši treće mesto na trci, ekipa Cotton Superbike iz Novog Sada, u generalnom plasmanu se približila ekipi Nanotech, te će se na poslednjoj trci sezone će se odlučivati šampioni i vicešampioni. Vozači ekipe A.M.S.S. iz Zrenjanina imali su problem u poslednjim minutima trke, ali su Moped progurali kroz cilj i tako trku završili na drugoj poziciji. Među junirima ekipa MRT nadmašila je ekipu Dobanovci Racing Team.

Trka klase Serija nije ono što je privuklo najviše pažnje. Najbolju trku u sezoni pružili su nam vozači klase Open koji su u svojoj trci dugoj sat vremena pokazali kako se bori do poslednjih metara trke. Već u drugom krugu trke, ekipa iz Slovenije AMP Racing izbija na čelo i pokušava da napravi prednost u odnosu na prateću grupu koju su činili vozači S Tunned Racing Teama,Addinol Racing Teama 1 i Addinol Racing Teama 3. U devetom krugu trke ekipa S Tunned gubi drugu poziciju, a samo dva kruga kasnije i treću poziciju, te na stazi krećenadmudrivanje međum klupskim kolegama koji brane boje Addinol Racing Teama. Sve do trideset i trećeg kruga trke, vozači Addinola vodili su ljutu borbu za drugo mesto, dabi potom izbili na čelo kolone, usled promene u timu AMP Racing, uz bezbroj obilaženja i vožnje bez greške. Borbu koju su Boris Stojčevski i Miloš Đenić vodili tokom prvih 45 minuta trke slobodno možemo uporediti s borbama koje gledamo u Moto3 šampionatu.

U poslednjoj četvrtini trke, dolazi do promena, prvo u ekipi Addinol Racing Team, a potom i u ekipi Addinol Racing Team 3. Ono što klupske kolege nisu primetile dok su se nadmudrivale, jeste da se u ekipi AMP dogodila još jedna promena, te da se na stazu vratio brži vozač Anže Mlakar, koji je u šezdeset i osmom krugu trke iskoristio borbu i izbio na prvo mesto, gde se zadržao do kraja trke.

Nakon ovog obilaženja, gledali smo i obilaženje za drugu poziciju gde je Addinol Racing Team sa brojem 109, obišao moped iste ekipe sa brojem 691. Nakon toga strasti su se smirile, te smo poslednjih pet krugova gledali mirno, bez borbe, a ekipe su prošle kroz cilje sa razmacima od osam ipo, odnosno dvadeset i jednom sekundom.

Unutar klase Open zasebno se boduje klasa Open Varijator u kojoj je pobedu odneo S Tunned Racing Team, ispred ekipa Garage Team i Cotton Superbike.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *