MENI

Predsedniku Čoloviću dva druga mesta u SP klasi

Sa Miljevićem na Cazinu

1. 07. 2013. Comments (0) Views: 1761 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Miljević i pored problema u Cazinu brži nego prošle godine

Minulog vikenda u Cazinu održana je šesta brdska trka koja je bodovana za Centralno evropsku zonu i šampionate regionalnih saveza. Boris Miljević trenutno najuspešniji vozača sa prostora Bosne i Hercegovine, posle trke na domaćem terenu, kako bi se reklo, i posle silnih problema koje je imao na formuli tokom vikenda nije nezadovoljan ostvarenim rezultatom. Bodri ga činjenica da je i pored pehova vozio brže na u odnosu na prošlu godinu. Probio je barijeru spustio je vreme na stazi ispod 2.20 minuta.

MiljevicCazin
– Posle vikenda u Cazinu, emocije su pomešane. Presrećan sam što smo u obe vožnje ostvarili bolji rezultat nego prošle godine. Sa druge strane problemi sa automobilom, menjač, diferencijal, ležajevi, pa odmah posle starta treninga u subotu i motor, sve to zadavalo nam je dosta muka. Ostvario sam sjajan rezultat u vremenu od 2:19:746, što je čak 2.6 sekundi bolje nego 2012. godine, iako sam imao par tehničkih grešaka u vožnji. Znao sam da mogu još dole i drugu vožnju odvezao na samoj ivici mogućnosti, ali problem sa strujom i elektronikom me je pratio već od starta druge trke. Prekidi u radu motora su me zamalo izbacili sa staze u brzim krivinama i mogu biti srećan što sam uopšte stigao na cilj – jasan je Miljević.

SONY DSC
U suvozemnom tehničkom sportu kakav je automobilizam i najmanji problem na takmičarskoj spravi, ume pratećoj ekipi i vozaču da zada ogroman problem. Po nekada se isti daju otkloniti, što ume da potraje, a u najgorem slučaju zbog istih, čitav tim može da se vrati kući ne obavljenog posla.
– Radili smo na autu čitav petak do kasno u noć, da bi otklonili sve probleme. Onda ista priča i u subotu kada smo od jutra krenuli sa poslom, da bi tek uspeo da odradim drugi trening u 17 časova i otkrili novi problem sa autom, ovog puta na motoru. I to smo rešili u nedelju pred samu trku. Prvo mesto za BiH šampionat, drugo u grupi i četvrto vreme u generalnom plasmanu sa ovom formulom je strašan rezultat. Drugoplasirani konkurent iz Hrvatske sa Formulom VW Cup je kasnio oko 24 sekunde, uprkos našim problemima sa autom, što dovoljno govori na kojem sam limitu vozio na stazi u Cazinu. Zadovoljan sam celokupnim vikendom, uprkos svemu, ali sa druge strane, znam koliko sam mogao još brže i bolje – ambiciozan je kao i uvek Miljević.

Komentari su zatvoreni.