MENI

Petim mestom na prvoj trci Borković sačuvao lidersku poziciju

Borković bez bodova na četvrtoj trci sezone u Holandiji

20. 05. 2018. Comments (0) Views: 1227 Autosport, Brdske trke

Trofej sa Stare planine ide u Negotin

Posle vrlo interesantne i uzbudljive subote i treninga na Staroj planini, nedelja je bila dan za prave rezultatske okršaje i podelu bodova na premijernoj brdskoj trci sezone. Odmah valja reći da je publika bila uskraćena za vozačke bravure Dragana Zlatkovića, Dejana Dženinksa Ilića i Dragana Lukića, kojima jedna noć nije bila dovoljna za saniranje ipak preozbiljnih kvarova sa treninga.

Pozdrav sa Stare planine

Tačno u minut direktor trke, Zivota MIlić, dao je znak za start prve od tri predviđene vožnje. Naravno, najveća borba očekivala se u najjačoj klasi, gde su Dejan Čolović i Aleksa Radojković važili za glavne favorite, mada im je opasan takmac bio najbrži sa subotnjih treninga, Dragan Balačikić.

Negotinac u „hondi sivik“, skoro pa domaćin na Staroj planini, pokazao se kao vrlo brz i konstantan, odvezavši sve tri vožnje u desetinku sekunde identično! Zato i ne čudi što je upravo Balačikić pobednik na uvertiri sezone, ispred Dejana Čolovića, koji nije mogao više od postignutog, s obzirom da je prenosni odnos u menjaču njegovog „for fokusa E1“ predugačak za ovu stazu.

Aleksa, Čola i Uroš

Poslednji stepenik podijuma pripada najvećem iznenađenju dana, Borivoju Gajiću u „jugu 1,4 E1“, koji je za pola sekunde u zbiru tri penjanja brži od Miloša Simića u „opel astri“.Sasvim solidan rezultat u generalnom plasmanu, peto mesto, uz drugu poziciju u klasi IV, upravo iza Gajića, postigao je Zoran Jablić, takođe u „jugu 1, 4 E1“.

Potencijalni favoriti, Aleksa Radojković u novoj „hondi sivik“ i Uroš Brkić, u pozajmljenom „VW golfu E1“ od Vitomira Susija Cvetića, zbog tehničkih problema bivaju tek šesti i sedmi. Iza njih je odlični Jovan Lazarević, ujedno najbolji u klasi „jugo hibrid“, koji je nadmašio „klasne neprijatelje“, Predraga Lambašu i Marka Marića. Poslednja dva mesta među 10 najboljih u generalnom plasmanu odnose Danijel Panić u „pežou 106“ i Mario Zahirović u „ford fijesti 1.600 SL“, koji su i pobednici klase III, odnosno klase V.

Uvodno takmičenje sezone na brdskim stazama tako je završena na najlepši mogući način, bez ijednog ozbiljnijeg incidenta. Stara planina je pokazala da ima veliki potencijal za uspostavljanje tradicije trka, možda i na internacionalnom nivou, pre svega zbog dobre saradnje lokalnih vlasti Opštine Knjaževac, policije i ostalih javnih službi sa organizatorima, kao i dovoljnog broja smeštajih kapaciteta, pre svega u hotelu Stara Planina.

I. Marković

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *