MENI

Finalni karting vikend SSKS

Ada Huja „iznedrila“ šampione

28. 09. 2017. Comments (0) Views: 2757 Karting

Došlo vreme da se dele titule

Veliko finale Šampionata Srbije u kartingu vozi se prvog dana oktobra na kartodromu Ada Huja. Biće to treći trkački sastanak sezone na pisti dugoj 805 metara, na Donjoj Karaburmi. Trkački vikend sezone broj pet, odnosno trke devet i 10, daće konačan odgovor o novim šampionima u svim klasama koje su se bodovale.

U najmanjoj kategoriji, zvanoj „Baby 60“, Petar Bogatinovski je na dobrom putu da osvoji titulu, pošto mu je iz dve predviđene trke potrebno svega pet bodova za šampionski tron. U tom pohodu pokušaće da ga osujeti domaćin Andrej Dobrota, koji jedini ima kakve- takve šanse da pomuti planove odličnog klinca iz Makedonije.


Tek nešto neizvesniju situaciju pred završnicu sezone imaćemo u klasi „Mini 60“, gde takođe dvojica klinaca traže način da godinu završe s krunom u svom vlasništvu. U najboljoj situaciji je Andrej Petrović, čija prednost nad drugoplasiranim Igorom Teševićem iznosi 37 bodova, a u dve trke „na raspolaganju“ je maksimalno 51 bod. Dakle, računica za Petrovića i Teševića je sasvim jasna.

Vrhunac vikenda i uzbuđenja biće okršaj u klasi III, „125 ccm KF 3“, gde dvojica momčića i jedna damica rešavaju pitanje novog prvaka. Trenutni lider na tabeli je Nikola Tošić, ali sjajni Dorćolac ima otežavajuću okolnost, pošto će voziti s jedva zalečenom rukom, što je posledica nedavnog preloma zarađenog u školskim igrarijama. Mlađi od dvojice trkača iz porodice Tošić ima svega sedam bodova prednosti nad Matejom Soldatom, pa bi na kraju priče o boljem mogle odlučivati nijanse, recimo veći broj pobeda, ili drugih mesta, itd… Iz prikrajka svoju šansu čeka i sjajna Valjevka, Dunja Đurđević, čiji zaostatak za vodećim Tošićem iznosi tačno 35 bodova. Činjenično stanje nagoveštava da će okršaji u ovoj klasi biti prava poslastica završnog trkačnog vikenda!

I oni nešto stariji imaju svoju računicu za finale sezone. U klasi VI, zvanično nazvanoj „125 ccm T&G“, Predrag Sapsojević i Duško Ćirić su potpuno poravnati na čelu sa po 143 boda, mada Spasojević ima dva trijumfa više. Čudu se nada i Marko Tomanović, koji zaostaje 48 bodova za liderima, pa njegove šanse ipak spadaju u domen teške teorije, da ne kažemo „naučne fantastike“.

Osim pojedinačnih, ova trka odlučivaće i o klupskoj titulu. U najboljij poziciji je trenutno vodeća Crvena zvezda, s tačno 500 osvojenih bodova, naspram 426 poena za surčinski Sportiko. Sportsko društvo iz ulice Ljutice Bogdana na dobrom je putu da u svoje vitrine smesti prvu timsku titulu u karting sportu!

Programom takmičenja celokupno dešavanje smešteno je u nedelju, 1. oktobra. U vremenu od 09:00 do 10.15 predviđeni su slobodni trenizi, merenje vremena je na programu od 10:45 do 12:00 časova, a start prve trke zakazan je tačno za 13:00 časova. Vožnja broj dva kreće u 15:00, a u 17:00 časova ćemo prisustvovati proglašenju najboljih, kada ćemo već znati imena mladih šampiona SAKSS- a za 2017. godinu.

pr.sakss

Tagovi: , , , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *