MENI

Stevanović bez premca

Tuce mališana za bolje sutra

4. 09. 2016. Comments (0) Views: 1029 Karting

Treće izdanje obeležile duple pobede

Treće ovosezonsko izdanje karting šampionata SAKS Srbije, koje je održano na Ada Huji bilo je u znaku duplih pobeda u četiri od šest klasa. Dvostruki trijumf u klasi 1 i ujedno novi rekord staze ostvario je Andrej Dobrota, u klasi 2 briljirao je još jedan Andrej, ali Petrović. Aleksa Radojković bio je više nego ubedljiv u klasi 5, odnoso Duško Ćirić u klasi 7 junior.

Aleksa Radojković

Prvog vikenda septembra po ozbiljno toplom vremenu, nastavljen je šampionat u osnovnoj školi sporstke vožnje u organizaciji Auto rojal kluba. Na trci je učestvovalo 44 takmičara u pet klasa, sa osvrtom da je klasa 7 vožena u konkurenciji juniora i seniora, kojih je iskreno govoreći bilo bez malo pola.

Takmičraski dan otvorili su vozači klase 7 u kategoriji juniora. Deset vozača u rental hondama bili su više nego dobra uvertira za klasu 2, gde su golobradi dečaci i jedan devojčica bili na visini zadatka. Posle njih na redu su bili najmlađi, koji su se u prvoj levoj uksonici naslagali jedan na drugog, tako da su posle intervencije roditelja morali ponovo da startuju.

Klasa 7 seniori bila je četvrta trka dana, gde je u prvoj trci Dušan Nastasijević pokazao da nije slučajno aktuelni šampion Srbije u klasi Hibrid, kada su automobili u pitanju. Finale je pripalo diviziji 5, koju su sačinjavale klase 3 i 5. Mateja Soldat bio je najbrži i prvoj, odnosno Andrej Jašić u drugoj vožnji klase 3 i to su dečaci na koje valja obratiti pažnju!!! Aleksa Radojković rutinski je odradio obe vožnje, ali su zato Đorđe Štulić i Predrag Spasojević priredili uzbuđenje gledaocima.

PRIVREMENI REZULTATI

Prva trka

Klasa 1: 1. A. Dobrota, 2. P. Bogatinovski, 3. N. Dimovski

Klasa 2: 1. A. Petrović, 2. V. Slijepčević, 3. A. Rašić

Klasa 3: 1. M. Soldat, 2. A. Jašić, 3. M. Preradović

Klasa 5: 1. A. Radojković, 2. Đ. Štulić, 3. P. Spasojević

Klasa 7 J: 1. D. Ćirić, 2. A. Drezga, 3. N. Lazić

Klasa 7 S: 1. D. Nastasijević, 2. I. Nastasijević, 3. A. Dinić

Druga trka

Klasa 1: 1. A. Dobrota, 2. I. Tešević, 3. P. Bogatinovski

Klasa 2: 1. A. Petrović, 2. A. Rašić, 3. V. Slijepčević

Klasa 3: A. Jašić, 2. M. Soldat, 3. M. Preradović

Klasa 5: A. Radojković, 2. Đ. Štulić, 3. P. Spasojević

Klasa 7 J: 1. D. Ćirić, 2. J. Jerković, 3. L. Šormaz

Klasa 7 S: 1. M. Tomanović, 2. I. Nastasijević, 3. M. Đokić

Komentari su zatvoreni.