MENI

NA NOĆNOJ TRCI U SINAGAPURU BORKOVIĆ OSVOJIO NOVE BODOVE

Beranovac u znaku kašnjenja i čekanja

18. 09. 2016. Comments (0) Views: 1407 Autosport, Kružne trke

BORKOVIĆ NA POSTOLJU U SINGAPURU

Vozač NIS Petrol by B3 racing tima Dušan Borković popeo se šesti put na postolje u ovoj TCR sezoni pošto je drugu trku u Singapuru završio na drugoj poziciji i osvojio novih 18 bodova. Posle spektakularnog trkačkog vikenda na stazi Marina Bej srpski as ima 24 nova boda, a u generalnom plasmanu sada zauzima sedmu poziciju sa ukupno 141 bodom.

Postolje Singapur 3

Trkački vikend u Singapuru u potpunosti je bio podređen takmičenju Formule 1 koja se vozila zajedno sa TCR šampionatom, pa je tako trajanje trke bilo ograničeno na 10 krugova ili 30 minuta. Zbog brojnih incidenata sigurnosni automobil je dva puta izlazio na stazu i znatno usporio ovu uličnu trku koja je završena posle izvezenih sedam od ukupno deset krugova zbog isteka 30 min.

Naš as je startovao sa druge pozicije koju je uspeo da zadrži do samog kraja i posle izlazaka „sigurnosnog automobila“ nije dozvolio da mu neko ugrozi poziciju, ali je isto tako bilo malo mogućnosti da napadne Gračeva za prvo mesto.

„Malo sam se razočarao zbog ovakvog tempa trke, čestih prekidanja, usporavnja, vremenskog ograničenja. Možda bih imao bolju mogućnost da napadnem Gračeva da je bilo drugačije. U svakom slučaju Honde startuju kao rakete naspram Seata, staza je uzana i zbog zidova kojima je oivičena teško se obilazi, a i temperatura motora znatno raste i dodatno usporava. Morao bih mnogo da rizikujem da sam krenuo da ga obilazim, iako sam imao bolju brzinu od njega. Ali sve u svemu bio je ovo izazovan I dobar vikend i nadam se da ću istim tempom nastaviti i u Maleziji za dve nedelje, kako bi ova azijska turneja bila zaokružena samo uspesima“ – rekao je Borković nakon trke.

Runda 19 i 20 TCR šampionata održaće se 1. I 2. Oktobra u Maleziji čime se završava azijska turneja.

Komentari su zatvoreni.