MENI

Banja Luka kao uvertira za Slovačku

Milovanović „sklopio“ Alfu 147 za Zalužane

2. 06. 2015. Comments (0) Views: 1299 Autosport, Kružne trke

Milovanovićeva trka sa vremenom

Svi koji poznaju Nemanju Milovanovića znaju da važi za fer i korektnog automobilistu, kada su kružne auto trke u pitanju(u preostale dve discipline praktično nema kontakta, kada sve teče kako treba). I kao po običaju i starom dobrom nepisanom pravilu, uvek se takvi nađu u nezavidnoj situaciji prilikom borbe za poziciju, u narodu poznatijoj kao preticanje.

NMilovanovicMiseluk

Bez borbe nema ni tenzije kod publike,napetosti i neizvesnosti kod vozača, ali do koje mere je žar pomenute dozvoljen. Junak naše priče definitivno nije imao sreće na prvoj kružnoj trci koja je održana pretposlednjeg vikenda maja na uličnoj stazi Mišeluk u Novom Sadu. Ozbiljna oštećenja na automobilu posle kontakta tokom trke, uslovila su put do Italije za delove, a sada sledi borba sa vremenom da se isti ugrade u alfu 147 do predstojećeg vikenda kada sledi trka na Zalužanima, gde je Milovanović u neku ruku domaćin, imajući u vidu činjenicu da unazade nekoliko godina živi i radi u Banja Luci.

– Svi me već pitaju da li sam „sredio“ automobil za Zalužane, ali prosto ne mogu da se ne osvrnem na Mišeluk.U jednom trenutku bio sam treći dok me nije udario Marinković i razvalio mi ceo auto, odmah sam se pitao da li ću voziti u Banja Luci koliko me je razbio. Ostaje veliki žal jer bi se u Novom Sadu sigurno domogao podijuma, ali eto mala nepažnja drugih me je izbacila iz te trke i možda iz šampionata – rekao je Milovanović.

Šta je sve potrebno zameniti na automobilu, odnosno ugraditi i naštelovati u roku od odmah?

– Oba branika,oba krila,nosači branika,dva potkrila, bilo je potrebno zameniti. Vratili smo krak na mesto,zatim dva točka su bila slomljena,zadnji trap je stradao,plus poluosovina. Menjač druga i treća brzina i na sve to pet ventila je krivo. Sve smo uspeli da sredimo ostao je menjač da se čeka i „glava“ je u završnoj fazi, verujem da će do srede sve biti na svom mestu, ili… – ostao je nedorečen Milovanović, mada svi sigurno znaju šta znači u suprotnom.

Komentari su zatvoreni.