MENI

Toyota na Sajmu u Ženevi predstavlja novi Avensis

Toyota na dohvat ruke!

17. 02. 2015. Comments (0) Views: 839 Industrija, Kia

Sportspace Kia koncept u Ženevi

Kia Motors će 3. marta na salonu automobila u Ženevi predstaviti inovativni koncept SPORTSPACE.

Kia Sportspace Concept - Exterior - 1 (Medium)

SPORTSPACE, koji je stvoren za duge vožnje, osmišljen je za brza putovanja sa maksimalnim komforom i minimalnim stresom, a u skladu sa tradicijom grand tourera i vikend izleta.

Dizajniran u Kijinom dizajnerskom studiju u Frankfurtu pod vodstvom Gregoryja Guillaumea, glavnog evropskog dizajnera, SPORTSPACE donosi jedinstven i privlačan oblik. Vozilo je nastalo kao rezultat posvećenosti modnom i uzbudljivom prevozu za četiri osobe, a koje je i prostrano i funkcionalno, bez žrtvovanja performansi, održivosti i štedljivosti po kojima je Kia poznata.

Kia Sportspace Concept - Exterior - 4 (Medium)

Sa grilom „tigrovog nosa“ prepoznatljiva Kia može se pohvaliti usklađenim proporcijama i jednostavnim, čistim površinama zbog čega SPORTSPACE na cesti ostavlja odvažan i dinamičan izgled. Istovremeno nudi visok nivo komfora i znatan praktičan prtljažni prostor.

“Odlučili smo se za dizajn koji predstavlja potpuno novi rod grand tourera – za aktivne ljude kojima vikendom treba razuman prtljažnik, ali ne nauštrb vožnje u stilu, sa komforom i sportskim elementima,” objašnjava Gregory Guillaume, Kijin glavni evropski dizajner.

Komentari su zatvoreni.