MENI

Sagmajster vapi za starom konkurencijom

Brzinski motociklizam, Bugarska, Pleven (SNIMAK)

22. 07. 2013. Comments (0) Views: 1929 Brzinski, Motociklizam

Stojanović slavio na Plevenu

Na četvrtoj trci Istočnoevropskog šampionata u brzinskom motociklizmu koja je održana minulog vikedna na avio pisti Pleven u Bugarskoj, Srbiju je predstavljala četa mala, ali odabrana. U ukupnom plasmanu kategorija 1 i 2, reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto, dok u u klasama 125 SP i 600 SS slavili Martin Vugrinec, odnosno Nenad Stojanović Cvrle.

Cvrle

– I ovog puta zbog nedeovoljnog broja takmičara u klasama 600 super sport i 1.000 štok sport, organizator se odlučio da oformi diviziju. U klasi 600 super sport bilo je nešto više takmičara, ali smo startovali na osnovu vremena sa treninga. Od prvog metra trka uspeo sam da se odlično pozicioniram, tačnije rečeno zaradio sam par pozicija do prve krivine. Tokom trke pratio sam vodeći dvojac iz klase 1. 000 štok sport i branio treće mesto na trci od konkurenta iz Bugarske, takođe iz jače klase. Kada sam video da nema šanse da me stigne spustio sam ritam i rutinski priveo trku kraju završivši na trećem mestu u diviziji odnosno kao prvi u 600 SS. Interesantno je naglasiti da sam Jonela Paskotu glavnog konkurenta iz Rumunije ostavio 27 sekundi iza sebe, što je svojevrstan pokazatelj koliko sam dobro vozio – rekao je Stojanović.

U nedostatku takmičenja na domaćim stazama, a u sklopu priprema za naredne trke u Istočnoevrospkom šampionatu Stojanović je dve nedelje pre toga vozio u Turskoj na stazi Istanbulpark.

postoljePleven

– Turski savez koji je na početku sezone trebao da organizuje trku za Istočnoevropski šampionat na Seresu u Grčkoj, morao je zbog samo njima znanih okolnosti da je odloži. Kako sam došao do spozanje da će je u rezervnom terminu organizovati na njihovoj najpoznatijoj stazi, iskoristio sam preliku da pre dve nedelje učestvujem na trci za njihov nacionalni šampionat, iz dva razloga. Prvi je da se što bolje upoznam sa stazom, a drugi je da vidim na kakvu konkurenciju moram da računam kada se budemo zvanično takmičili za Istočnoevrospki šampionat. Staza je prefektna, konkurencija na nivou, a drugo mesto koje sam osvojio na trci, odmah iza njihovog najboljeg takmičara, čini me mirnim uoči predstojeće trke – dodao je Stojanović.

Pored Vugrineca i Stojanovića, bodova su se domogli još Darko Todorov osvojivši peto, odnosno Valdimir Popović šesto mesto u klasi 600 SS. U klasi 1.000 hepening Dejan Radulović je osvojio drugo mesto, dok je Dalibor Miletić u klasi 600 hepening završio na petom mestu.

Komentari su zatvoreni.