MENI
Petar Miloradović Kosmaj septembar 2022 foto S. Vučković

Miloradović najbrži u Hibridu na Kosmaju

Uoći ceremonijalnog starta 55. Srbija relija

„Obaranje“ rekorda tokom prvog dana 55. Srbija relija

D. Borković - I. Marković 55. Srbija reli

24. 09. 2022. Comments (0) Views: 372 Autosport, Reli

Posada D. Borković – I. Marković vodeća posle prvog dana 55. Srbija relija

Prvi dan našeg najstarijeg i najtradicionalnijeg takmičenja sporta brzina na četiri točka 55. Srbija reli obeležila je domaća posada Dušan Borković – Igor Marković u škodi fabiji reli 2 evo, koja posle šest brzinskih ispita ima prednost veću od jednog minuta u odnosu na trenutno drugoplasiranu posadu Plamen Stajkov – Rafi Kadir takođe u škodi fabiji, ali R5. Treće mesto u generalnom zauzima još jedna posada iz Bugarske Martin Surilov – Zdravko Zdravkov u sitroenu C3 R5, koja za zemljacima kasni „samo“ 10 sekundi.

Prvih pet brzinskih ispita Borković – Marković su odradili na visni zadataka, da bi na šestom, ujedno poslednjem prvog dana SI Župa 2, nekoliko stotina metara pre kraja imali varijantu kako bi se u žargonu automobilista reklo, koja ih je koštala najboljeg vremena i na pomenutom. Šansu su iskoritii Stajkov – Kadir i uspeli su da „uštinu“ 9 sekundi.

Sutra su na programu još šest brzinskih ispita: Klobuk, Stanišinci u kontra smeru i Župa Tamnjanika. A, idelano vreme za prvu posadu na ciljnoj rampi je 15.22 časova.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *