MENI

Povratak Mišeluka posle pet sezona pauze

MODRIČA I VESNIĆ NA BG CAR SHOW 2014

26. 02. 2014. Comments (0) Views: 887 Autosport, Reli

Rabrenović zamenio reno za škodu

Proteklog vikenda reli tim petostrukog šampiona Srbije Vladice Rabrenovića obreo se u Hrvatskoj i Sloveniji na važnom zadatku. U saradnji sa slovenačkim timom IK Sport odrađeni su testovi Škodinog modela Fabija R2 sa ciljem da tim konačno prelomi u kom pravcu će dalje ići.

WladivaWRR

Dok su Vladica Rabrenović i Radmil Radivojević za volanom nove „igračke” besomučno jurcali uskim putevima Istre, glavni mehaničari Nenad Savić i Vladica Milojković su se trudili da što bolje proniknu u tehničke tajne češkog modela.

– U ovom trenutku osećanja su mi malo pomešana. Teška srca se opraštamo od reno klia klase N3, a istovremeno se radujem mnogo savremenijem modelu škode R2 i novom izazovu koji on nosi. WRR Team je kao i uvek zajedno doneo odluku. Pre ovoga smo testirali i model klia R3, ali se nisu sklopile sve kockice pa je odluka pala na fabiju R2 i slovenački IK Sport u vlasništvu čuvene braće Kacin kao partnera u sledećim sezonama. Posada ostaje ista, a kompletna logistika i održavanje škode poverena je IK Sportu, tako ćemo imati više vremena za vožnju kojoj možemo u potpunosti da se posvetimo. Moram da izrazim žaljenje što jedan vrhunski automobil, kao što je moj klio, nije ostao u Srbiji ali … – rekao je Rabrenović.

Prvi utisci o novom automobilu su više nego pozitivni.

– Klio smo prerasli i tu više nije bilo nepoznanica, a samim tim ni izazova. Želimo dalje da napredujemo i verujem da je ovo korak napred. Škoda je poslednja evolucija ovog modela i pruža puno zabave. Sezonu 2014 ćemo iskoristiti kao godinu za upoznavanje na nekoliko probranih relija, a 2015. planiramo nastupe u nekoj međunarodnoj seriji tipa Mitropa KUP ili CEZ. Sigurno da ćemo se truditi da se pojavimo i pred domaćom publikom. Problem donekle prave i nova pravila FIA koja ne omogućavaju vozačima sa stranim licencama da se boduju u okviru domaćih šampionata a svima je poznato da ja nastupam sa licencom švedskog saveza.

U narednih nekoliko nedelja tim će i zvanično objaviti program takmičenja za sezonu 2014.

WRR PRESS

Komentari su zatvoreni.