MENI

Milovanović ispod minuta na treningu

Arsić na Batajnici za titulu u 600 SS

1. 09. 2013. Comments (0) Views: 1404 Brzinski, Motociklizam

Milovanović na visini zadatka

Treću trku Otvorenog šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu koja je održana na pisti pilotske Akadademije JAT u Vršcu obeležili su takmičari u klasama 1.000 štok sport i 600 super sport. U najjačoj klasi slavio je Miloš Milovanović ispred sve boljeg Vukašina Bajića, dok je u 600 SS bez premca bio Nenad Stojanović ispred Miloša Milovanovića, koji je vozio dve klase.

cvrle

Milovanović i Bajić bili su na visini zadatka, dok su pažnju nekoliko hiljada posmatrača tokom čitave trke držali Miloš Mijailović i Dragoslav Perišić koji su se do poslednjeg kruga borili za treće mesto na pobedničkom postolju. U finalnom krugu u krivini broj osam Mijailović je na kočenju prestigao Perišića, prvog čoveka kluba organizatora i prošao kroz cilj.

Ništa manje uzbudljivo bilo je u klasi 600 super sport, gde su se Miloš Milovanović i Igor Arsić borili za drugo mesto. Točak na točak uz neprestano vršenje pritiska i korišćenje svake prilike za preticanje do poslednjeg kruga nije se znalo ko će se domoći drugog stepenika na podijumu. Da li je iskustvo ili nešto drugo presudilo Milovanović je završio kao drugi.

Društvo u motohepening klasi do 600 i 1000 kubika kao po običaju bilo je najbrojnije i izuzetno zanimljivo za gledanje. Najbrži u 600 kubika bio je Srđan Gavrilović ispred Stevana Petrovića, dok je u „hiljadarci“ slavio Stevan Radulović, a drugi je bio Dragan Stanković. Branislav Jovanović je u pomenutoj klasi osvojio drugo mesto na trci, ali nije bodovan za šampionat.

U 125 SP najbrži je Nikola Gajić, drugo mesto pripalo je Vujadinu Gligoriću, a treće Đorđu Rakiću.

NEZVANIČNI REZULTATI

Klasa 125 SP: 1. N. Gajić, V. Gligorić, 3. Đ. Rakić
Klasa 600 hepening: 1. S.Gavrilović, 2. S. Petrović, 3. D. Miletić
Klasa 1000 hepening: 1. S. Radulović, 2. D. Stanković, 3. D. Stojković
Klasa 600 super sport: 1. N. Stojanović, 2. M. Milovanović, 3. I. Arsić
Klasa 1000 štok sport: 1. M. Milovanović, 2. V. Bajić, 3. M. Mijailović

Komentari su zatvoreni.