MENI

Šest jahača iz Srbije na Grobniku

Gajić četvrti u 125 SP

17. 08. 2013. Comments (0) Views: 795 Brzinski, Motociklizam

Stojanović startuje iz trećeg reda

Šest takmičara sa sportskim licencama Moto saveza Srbije ovog vikenda učestvuje na sedmoj trci Aple Adrija prvenstva koje se održava na motodromu Grobnik nadomak Rijeke u Hrvatskoj. Iako ova trka nema takmičarski značaj za naše vozače, jer ne mogu osvojene bodove da uknjiže za Otvoreni šampionat Srbije, svi su otišli da se takmiče kako bi se što bolje pripremili za nastvak istog, koje je na programu 1. septembra na avio pisti u Vršcu.

rakicNajbolji vreme od svih naših učesnika po klasama ostvario je Nenad Stojanović Cvrle na kvalifikacionom treningu osvojivši sedmo mesto u 600 super sport klasi. Drugim rečima startovaće sa sedmog mesta, praktično iz zlatne sredine, dok će sa prvog mesta krenuti Beštija Skubić.

U klasi superbajk ima 15 takmičara, a naš jedini predstavnik Miloš Milovanović izborio se za 11 startno mesto, odnosno startovaće iz četvrtog reda. Prvi red pripada Marku Jermanu, Robertu Camleku i Andreasu Meklau, koji je pre nekoliko sezona kada je Milovanović u velikom stilu harao Alpe Adrija prvenstvom, našem asu otkrivao pojedinosti i tehniku vožnje moćnih mašina.

Poput Suberbajk klase isti broj takmičara, njih 15 borilo se tokom kvalifikacionih treninga za stratne pozicije u 1000 štok sport klasi. Vedran Močibob osvojio je 14 mesto i startovaće iz petog reda ispred Ivajla Lekova. Najbolje vreme, ujedno i prvu poziciju ima Mihael Fila, ispred imenjaka Sembera, dok je treći Martin Čoj takmičar iz Bugarske koji pledira da ove sezone osvojii titulu u Istočnoevropskom šampionatu.

U klasi do 125 kubika SP imamo čak tri takmičara, ali u istoj vlada i najveća konkurencija, tako da našim mladim momcima nije bilo ni malo lako da se izbore za što bolju startnu poziciju. Vujdain Gligorić na 11 mestu naš je najbolje plasirani takmičar. Đorđe Rakić će startovati sa 13 pozicije, a odmah iza njega je i Nikola Gajić. Najbrži na kvalifikavionim treninzima bio je Gabrijele Gnani iz Italije.

U moto klasiku Mihalj Nemet startovaće sa sedme pozicije, donsono iz trečeg reda. Zbog velike gužve organizator se odlučio da takmičarski dan započne što ranije, kako bi mogli sve da završe ne vreme.

Komentari su zatvoreni.