MENI
Mihailo Milenković Mixa

Mladenović i Milenković na devetoj i 10. poziciji

Dragan Stojković Verba

Stojković najbrži na Grobniku

Milovan Mikca Vesnić

23. 07. 2022. Comments (0) Views: 940 Autosport, Kružne trke

Vesnićev trijumf na Grobniku

Milovan Mikica Vesnić, pobednik je prve TCR trke za Šampionat istočne Evrope na stazi Grobnik kraj Rijeke. Užičanin je za volanom „audija RS3 LMS” prešao 17 krugova za 26:16,217 minuta i ostvario prvu pobedu u sezoni.

Uprkos lošem startu, Grošek je ozbiljno krenuo pohod sa poslednje pozicije. Prestigao je Čeha Čižeka u petom krugu, a potom izbio na treće mesto, pošto je domaći predstavnik, Žarko Knego morao da odustane zbog kvara na njegovoj „kupri”. Poljaku nije bilo potrebno mnogo vremena da prestigne Zemerada i da pokuša da ugrozi Vesnićevu lidersku poziciju na osam minuta do poslednjeg kruga.

U poslednja dva kruga viđena je teška i neizvesna borba dvojice vozača Audija, na nesnosnoj vrućini, koja je pripala iskusnijem Vesniću. Užičanin je bio brži od Grošeka za 0,218 sekundi.

Vesniću je pripao i trofej namenjen pobedniku u starijoj verziji automobila. Današnju trku počeće sa osmog mesta na gridu, a sa „pol pozicije” startovaće Slovenac Robert Pravdič, kome je ovo debitanska sezona u TCR, a inače je od Vesnića kupio njegov stariji model „audija”.

foto: facebook

F. M.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *