MENI

Stojanović slavio u 600 super sport klasi na Plevenu

Rakić treći na Grobniku u 125 SP

12. 06. 2013. Comments (0) Views: 1689 Brzinski, Motociklizam

Vukašin Bajić preko Grobnika do Albasete

U vikednu pred nama na motodromu Grobnik nadoma Rijeke u Hrvatskoj održava se četvrta trka sezone u brzinskom motociklizmu za Alpe Adrija prvenstvo. Iako se bodovi sa pomenutog takmičenja ne računaju za nacionalni šampionat put Grobničkog polja krenuće šest jahača metalnih ata iz Srbije, dvojica u moto klasiku i preostala četiri takmičara u disciplini brzinski motociklizam.

IMG_2810 copyVukašin Bajić biće predstavnik Srbije u najjačoj klasi 1.000 štok sport, a glavni motiv za odlazak na takmičenje je što bolji plasman sa Grobnika, koji će presudno uticati kod odluke, ko će sve predstavljati naš Savez na finalnoj trci na stazi Albasete koje unazad nekoliko godina slovi za trku svih šampiona Evrope.

– Na takmičenje za Alpe Adrija idem prevashodno zarad krajnjeg cilja, a to je finalna trka šampionata Evrope, koja se unazad nekoliko sezona organizuje na stazi Albasete. Najprostiji način da se takmičar na kraju sezone pojavi na finalnoj trci je, da bude šampion u nacionalnim okvirima, ili da ima što više dobrih plasmana, odnosno osvojenih bodova na takmičenjima u regionu. Grobnik nam je tako reći u komšiluku i ujedno dobra prilika, pošto nema drugih takmičenja u tom terminu da se oprobam sa mnogobrojnom konkurencijom koja nešto znači u evropskim okvirima. Ekipa je spremna, motor je u prefektnom stanju, meni jedino preostaje da tokom nezvaničnih treninga, što bolje upoznam stazu, odnosno konkurenciju i podesimo takmičarsku spravu u odnosu na konfiguraciju iste. Nastup na Alpe Adrija i nacionalnom takmićenju omogućile su mi kompanije Zepter International i Vitalon Group. – jasan je Vukašin Bajić.

Pored Bajića u disciplini brzinski motociklizam prijave za nastup na Grobniku poslali su još Martin Vugrinec i Đorđe Rakić u klasi do 125 kubika, odnosno Siniša Aćimović u klasi 600 super sport. Postoji mogućnost da će klasa 1.000 štok sport biti jača i za Nenada Petrovića višestrukog šampiona Srbije, koji je pre mesec dana u Italiji učestvovao na premijernoj trci sezone.

Boje Srbije u disciplini moto klasikm braniće Miroslav Grubin na suzukiju GS 750 E proizveden 1978. Godine i Dejan Pavlović na jamahi RD 250.

Komentari su zatvoreni.