MENI

ST takmičari treniraju na Grobniku

Pokos pokosio konkurenciju

23. 06. 2012. Comments (0) Views: 1523 Autosport, Kružne trke

Vesniću prvo vreme na treningu

Zvanični kvalifikacioni treninzi za drugu trku regionalnog kupa „Bezbednost na putevima“ koji su voženi na auto motodromu Grobnik kraj Rijeke u Hrvatskoj u potpunosti su pripali Mikici Vesniću aktuelnom šampionu u najjčoj klasi. Pored prvog vremena na treningu 1.34,604, Vesnić je ove godine bio brži za devet stotih delova u odnosu na prošlu godinu i postavio novi rekord.

REKORDER STAZE U KUPU Mikica Vesnić

REKORDER STAZE U KUPU
Mikica Vesnić

– Vozio sam taman koliko treba i ostvario prvo vreme na treningu za nedeljnu trku. Istina je da sam bio brži u odnosu na prošlu godinu, ali isto tako mislim da mogu još malo da spustim vreme, ali nije imalo potrebe više da napinjem. U isto vreme krivo mi je što se niko nije pojavio iz Crne Gore i Hrvatske da se trka sa nama. Ispada da smo mi iz Srbije najozbiljnija ekipa i smatram da je krajnje vreme da se ozbiljno pozabavimo nastalim problemom – rekao je Mikica Vesnić.

Drugo vreme u najjačoj klasi u vlasništvu je Zorana Kastratovića, treći je Pavle Komnenović, a četvrti Miodrag Đelmaš. U SP(Sport prodakšn) klasi sudeći po vremenima sa kvalifikacionih treninga, biće više nego zanimljivo na trci. Prvi je Mirko Milovanović sa 1.45,635, dok je samo pet stotih delova sekunde sporiji bio Aleksandar Tošić. Treći je Žarko Terzić, za njima sledi Rudi Pešović, zatim Nemanja Milovanović, pa Dragan Stojković. U istoj grupi na treninzima vozila su i trojica takmičara u jugu 55 Hibrid. Prvo vreme ostvario je Viktor Davidosvki, drugi je Miloš Spasojević, a treći Milorad Simeunović.

NAJBRŽI DRUGI U E 1 Zoran Kastratović

NAJBRŽI DRUGI U E 1
Zoran Kastratović

U grupu N prvo vreme ima domaći takmičar Ivan Pokos, koji u odnosu na drugoplasiranog Valtera Nežića ima prednost veću od tri sekunde, što govori u prilog činjenici da je još uvek nedostižan. Sa trećeg mesta na nedeljnoj trci startovaće Nikola Miljković, najbrži i najmlađi takmičar iz Srbije. U klasi N 2 najbrži je bio Ivan Mandić višestruki reli šampion, koji se od prošle sezone ozbiljni bavi kružnim stazama. Drugi je Milan Margetić, a treći Branko Ćopić. Dragan Filipović i ovoga puta nije imao sreće, jer posle prevrtanja u Banjaluci, nije imao dovoljno vremena da šampionski 106 utegnu kako treba. Da ne bi bilo više štete nego koristi, auto je na prikolici poslat kući. Mali N treće skupina u diviziji broji pet takmičara i najbolje vreme na treningu imao je Nemanja Radović, drugi je Todor Stamenković, a treći Petar Jovanović.

ZAPALJENI PEŽO Vladislav Trbović

ZAPALJENI PEŽO
Vladislav Trbović

Od ukupno 43 takmičara koji su se kvalifikovali za drugu trku sezone Regionalnog kupa, čak 31 majstor volana je sa licencom Srpskog automobilskog saveza.
Start prve trke u nedelju 24. juna zakazan je u 12.30 časova.

Komentari su zatvoreni.